חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פורים: אוזני המן

הפעם מתכון לכ-40 יחידות.

אוזני המן של קפה ביגה (צילום אסף לוי)

מרכיבים לבצק:

1/2 ק"ג קמח

300 גר' חמאה

75 גר' סוכר

75 גר' אבקת סוכר

1 ביצה

1 כף מיץ תפוזים

1 כף רום

1 מקל וניל

קורט מלח

מרכיבים למלית הפרג:

200 גר' פרג טחון טרי

180 סמ"ק חלב

20 גר' חמאה

200 גר' סוכר

50 גר' צימוקים

גרידה מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

2 כפות מחית תמרים

הכנת המלית:

מרתיחים בסיר חלב וסוכר. מוסיפים פרג טחון ומערבבים עד שמבעבע.

מכבים את האש ומוסיפים את שאר החומרים.

מקררים היטב וממלאים את אזני המן.

 

אזני המן (צילום יח"צ מצפה הימים)
אזני המן (צילום יח"צ מצפה הימים)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח במיקסר עם וו גיטרה. לאחר מכן מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שהופך לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, מרדדים לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים, מזלפים מלית רצויה ויוצרים אוזני המן.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כשעה. אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שמזהיב (כ-15 דקות).

מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 

באדיבות סיון צפריר – שף קונדיטור מלון מצפה הימים .

בתיאבון וחג פורים שמח!

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *