הפעם מתכון לכ-40 יחידות.
מרכיבים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
300 גר' חמאה
75 גר' סוכר
75 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
1 כף מיץ תפוזים
1 כף רום
1 מקל וניל
קורט מלח
מרכיבים למלית הפרג:
200 גר' פרג טחון טרי
180 סמ"ק חלב
20 גר' חמאה
200 גר' סוכר
50 גר' צימוקים
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
2 כפות מחית תמרים
הכנת המלית:
מרתיחים בסיר חלב וסוכר. מוסיפים פרג טחון ומערבבים עד שמבעבע.
מכבים את האש ומוסיפים את שאר החומרים.
מקררים היטב וממלאים את אזני המן.
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח במיקסר עם וו גיטרה. לאחר מכן מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שהופך לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, מרדדים לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים, מזלפים מלית רצויה ויוצרים אוזני המן.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כשעה. אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שמזהיב (כ-15 דקות).
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
באדיבות סיון צפריר – שף קונדיטור מלון מצפה הימים .
בתיאבון וחג פורים שמח!