פנקו את עצמכם במתכון טעים-טעים של פאי טונה (המתכון מיועד לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)
חומרים לבצק
- 1/2 3 כוסות קמח
- שמן הזית שסונן מקופסאות הטונה
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1 כפית מלח
- 3/4 גביע אשל
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
חומרים למילוי
- 3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות – יש לשמור את השמן בצד)
- 2 ביצים
- 5 כפיות מיונז
- 1/2 כוס חלב
- 4 כפות גבינה צהובה מגוררת
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
- מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.
- את המילוי מערבבים ויוצקים מעל הבצק, אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
- אופים על חום בינוני 180 מעלות ל-45 דקות.
- בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.
- מגישים חם, מומלץ להגשה עם סלט ירקות טרי.
באדיבות טונה סטארקיסט
בתיאבון !