לרגל פתיחת תערוכת סומלייה 2015 היום, מפרסם מכון הייצוא נתונים על יצוא ענף היין ומשקאות חריפים אחרים מישראל. סך היצוא הסתכם בכ- 39.5 מיליון דולר, עליה של כ – 10% לעומת שנה קודמת כך
בשנת 2014 הסתכם יצוא ענף היין ומשקאות חריפים אחרים מישראל בכ- 39.5 מיליון דולר, עליה של כ – 10% לעומת שנה קודמת כך מפרסם מכון היצוא לרגל פתיחת תערוכת היין סומלייה 2015 הנפתחת היום בהיכל התרבות, תל-אביב. עיקר העלייה ביצוא היין נובעת מגידול בסך של 1.4 מיליון דולר ביצוא היין לאירופה (גידול בשיעור של 12%) ומגידול של 1.2 מיליון דולר ביצוא היין לצפון אמריקה (עליה בשיעור של 6%). יצוא היין לאסיה גדל בשיעור של 27% לסך של 2.2 מיליון דולר.
על פי ניתוח מכון היצוא, יצוא ענף יין ומשקאות חריפים אחרים לצפון אמריקה גדל בשנת 2014 בכ-6% והסתכם בכ- 23 מיליון דולר, היווה כ- 58% מיצוא היין מישראל בשנת 2014. עיקר יצוא היין מישראל מיועד לארה"ב והסתכם בכ- 20 מיליון דולר, עליה של כ- 4.5% לעומת שנה קודמת. יצוא ענף היין ומשקאות חריפים אחרים לאירופה גדל בשנת 2014 בכ- 12% והסתכם בכ- 13 מיליון דולר, היווה כ- 33% מיצוא הענף. צרפת היא יעד היצוא העיקרי ליין הישראלי באירופה, היקף היצוא ליעד זה הסתכם בכ- 3.6 מיליון דולר עליה של כ- 13% לעומת תקופה מקבילה אשתקד. יצוא ענף יין ומשקאות חריפים אחרים לאסיה, גדל בכ- 27% והסתכם בכ- 2.2 מיליון דולר, היווה כ- 6% מיצוא הענף. יעד היצוא המרכזי ליין ישראלי ביבשת היא יפן אליה הסתכם יצוא היין בכ- 847 אלף דולר, עליה של כ- 60%. יצוא יין ומשקאות חריפים אחרים לאמריקה הלטינית, גדל בכ- 71% והסתכם בכ-615 אלף דולר, כ- 2% מיצוא הענף. יעד היצוא העיקרי ליין ישראלי ביבשת היא פנמה, היקף יצוא היין ליעד זה הסתכם בכ- 212 אלף דולר עליה של כ- 15%.
לדברי יערה שמעוני, מנהלת תחום היין במכון היצוא: "יצוא היין הישראלי מתבסס ברובו על שוק היינות הכשרים אשר מבוקשים על ידי יהדות התפוצות. לשמחתנו, בשנים האחרונות זוכים היינות הישראלים להכרה עולמית ולהתעניינות מצד גורמים בינלאומיים רבים. העלייה ביצוא למדינות אסיה בהן השוק הכשר אינו משמעותי מעידה על התחזקות מותג היין הישראלי בעולם".
שוק היין בישראל מתחזק משנה לשנה. להערכת מכון היצוא כיום פועלים בישראל כ- 250 יקבים מתוכם כ- 50 יקבים מסחריים, והשאר יקבי בוטיק ויקבי גראז'. שוק היין בישראל מגלגל כ-220 מיליון דולר בשנה. היקף הייצור עומד על כ-40 מיליון בקבוקי יין (כולל תירוש). להערכת מכון היצוא כ- 20% מייצור היין הישראלי מופנה ליצוא לרחבי העולם.
לרגל תערוכת סומלייה מארח מכון משלחת של 5 עיתונאים מהודו, פולין, גרמניה, צרפת, והולנד. העיתונאים יקיימו מפגשים עם היקבים הישראלים המציגים בתערוכה, יטעמו מגוון יינות ויסיירו בכרמים באזורי הגידול השונים.