לקראת חג שבועות, מגישה חברת "גניר" יצרנית המשקאות "פרימור" מתכון לעוגת גבינה חגיגית בטעם תפוז ובשילוב מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור. העוגה מבסיס קראנצ'י של בצק פריך מוכן, בציפוי גנאש שוקולד מריר ושמנת. ניתן לקשט כיד הדמיון ולהגיש כקינוח מושלם בארוחת החג החגיגית.
מצרכים
לעוגה
- תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
- 1/2 חבילה בצק פריך למאפים מתוקים (450 גרם)
- 3 חלבונים
- 1 כוס סוכר חום
- 3 חלמונים
- 1 גבינת שמנת בטעם טבעי (200 גרם)
- 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור
- 1 כף גרידת תפוז
- 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות קמח תופח
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 כפית שמן קנולה
1 כף ליקר תפוז
אופציונלי: 3-4 יחידות פלחי תפוז מסוכרים לקישוט (נמכר ביחידות/במשקל)
אופן ההכנה:
- מרססים מעט שמן בדפנות תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
- מצפים את התבנית בבצק, מהדקים לדפנות ומכניסים לקירור למשך 20 דקות.
- בקערה, מקציפים את החלבונים ו- 1/2 כוס סוכר החום עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נוספת, מערבבים היטב את שאר החומרים – הביצים, מיץ התפוזים, גרידת תפוז, הגבינות, אינסטנט פודינג, קמח, 1/2 כוס סוכר חום, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים את הקצף לקערה עם הקרם ומאחדים בעדינות.
- יוצקים את הקרם לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות למשך רבע שעה. לאחר מכן, אופים חצי שעה נוספת בחום של 140 מעלות עד שהקרם יציב ומוזהב והבצק הפריך מוכן. מעבירים לקירור בטמפרטורת החדר.
- לאחר צינון, הופכים את העוגה בעדינות על גבי נייר אפיה או תבנית חד פעמית, כאשר הבצק הפריך מלמעלה והעוגה האפויה כלפי מטה.
- מכינים את הגנאש: ממיסים בקלחת קטנה את השוקולד והשמנת וכשהשוקולד מומס וחלק מוסיפים את השמן והליקר. מערבבים היטב, מצפים את העוגה ומקשטים.
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".