מתכון באדיבות יוספה בן כהן- yovegan וחברת "מן" ||| יצרנית הופלים והעוגיות, מגישה מתכון מיוחד לעוגת "גבינה" טבעונית, עם קרם בסגנון גבינה על גבי תחתית עוגיות "עינוגיות" ||| עוגה עם הפתעות פטל מתוקות בתוכה ||| למתכון <<<
מתכון לעוגה מצויינת לאירוח והגשה, שתפתיע גם את האוכלי גבינות מן החי, לצד שתיה חמה או קרה. גם עוגה הטבעונית יכולה להיות טעימה
מצרכים (לעוגה בקוטר 22 ס"מ)
לתחתית הפריכה
- 300 גר' בסקוויט "עינוגיות" של "מן"
- 100 גר' שקדים טחונים
- 3 כפות שמן קוקוס
- 1 כפית תחליף ביצה "וגאנץ"
לשכבת קרם בסגנון גבינה
- 500 גר' טופו רך איכותי
- 1 חבילה ממרח טופוטי בסגנון גבינה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב סויה לא ממותק או חלב צמחי אחר
- 1 כפית שטוחה של מחית וניל איכותית
- 2 כפות מיץ לימון
- קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
- 3 כפות קורנפלור
- ½ כפית תחליף ביצה "וגאנץ"
- ½ כוס ריבת פטל איכותית
לשכבת הציפוי
- 3 גביעי מעדן בסגנון יוגורט סויה
- ½ כפית וניל
- 1 כף מיץ לימון
- ¼ כוס א. סוכר
- חופן פטל טרי לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים לתוכו קערית עם מים רותחים (פעולה השומרת על לחות העוגה)
- מכינים את הבסיס הפריך: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס ומהדקים בתחתית התבנית
- מכינים את שכבת קרם הגבינה: טוחנים יחד את הטופו+ טופוטי+ סוכר וחלב סויה עד שנוצרת מחית חלקה
- מוסיפים את ייתרת החומרים ומערבבים היטב לקרם אחיד
- יוצקים את קרם הגבינה מעל תחתית העוגיות ומיישרים מעט
- בעזרת כפית מטפטפים גבעות של ריבת פטל לתוך קרם הגבינה
- מכניסים בזהירות את העוגה לתנור ואופים כ- 10 דקות
- מוצאים בזהירות את העוגה מהתנור. מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות ובעזרת סכין קטנה משחררים מעט את דפנות העוגה מהרינג/תבנית
- אופים את העוגה 45 דקות נוספות עד שהיא יציבה
- מערבבים את חומרי הציפוי- ללא הפטל הטרי
- יוצקים על העוגה ומכניסים לתנור ל- 2 דקות נוספות
- מצננים את העוגה היטב לפני הוספת הפטל (מומלץ לאפות את העוגה יום לפני האכילה בכדי לאפשר לה להתייצב ולתפוס טעמים).