על האש או BBQ אפשר גם בלי בשר ||| כמה מתכונים מממלכת הים – דניס או טונה ||| למתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט" ו"כרמל דיירקט" יבואנית גרילי הגז <<<
מיני המבורגר טונה סטארקיסט (ל- 10 יחידות)
מיני המבורגר טונה – להכנה על הגריל או בתנור, בתוספת ירקות פרוסים ורטבים, נחטפים גם ע"י הקטנים ולא רק המבוגרים שביננו.
מצרכים:
- 4 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון מסוננות
- 3 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
- 3 ביצים גדולות
- 3 שיני שום
- בצל גדול
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מרסקים במעבד מזון את הלחם, השום, הבצל, הביצים והמלח.
- מוסיפים את הטונה, ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות עגולות בידיים רטובות ומשטחים מעט.
- לגריל – מניחים על גריל חם ומשומן את הקציצות.
- לאפיה בתנור – מניחים בתבנית על נייר אפיה, אופים בחום 180 כ-20 דק'.
להגשה בלחמניות המבורגר מיני – מניחים על הלחמנייה מיונז וקטשופ, עלי חסה שטופים, פרוסות בצל סגול, מלפפון חמוץ פרוס, פרוסות עגבנייה והמבורגר.
דג דניס ברוטב צ'רמולה (מנה זוגית)
מצרכים:
- דגי דניס נקיים ומוכנים.
- ענפי רוזמרין.
- 4 שיני שום.
- שמן זית למריחה על הדג.
לרוטב צ'רמולה:
- מיץ מלימון אחד.
- 1 כוס פטרוזיליה.
- 1 כוס כוסברה.
- 2 שיני שום.
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כף פפריקה חריפה (לפי הטעם(
- 1 כפית כמון.
- 1/2 כפית פלפל שחור.
- מעט מלח.
- 1/4 כוס שמן זית.
אופן ההכנה:
- שוטפים את הדג ומייבשים בנייר מגבת.
- חורצים בסכין חדה שני חתכים בעור הדג לעומק ס"מ אחד בכל צד
- מורחים אותו בשמן זית.
- מכניסים לבטן הדג כמה ענפי רוזמרין ו-2 שיני שום.
- מחממים את גריל הגז במכסה סגור ל-250 מעלות
- מניחים את הדג וסוגרים את המכסה ל-5 דקות.
- פותחים את הגריל והופכים את הדג. עור הדג צריך להיות קריספי ולהתנתק ממשטח הצלייה בקלות.
- אם עור הדג דביק ולא מתנתק בקלות, סוגרים את הגריל וממשיכים את פעולת הצלייה עוד שלוש דקות.
- הופכים את הדג וצולים 5 דקות נוספות.
הכנת הרוטב:
- טוחנים היטב את כל החומרים מלבד השמן
- מזליפים שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול.
- במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.
הרכבת המנה:
מחממים מעט את הרוטב ושופכים על הדג מיד כשהוא יוצא מהגריל.
קבב טונה (ל- 4 מנות)
קבב בטוויסט מן הים. לא בשר כבש ולא בקר- טונה מן הים.
מצרכים:
- 2 קופסאות טונה בעשבי תיבול 5% מסוננות
- 2 נתחי פילה של דג מרלוזה טחון
- 1 גזר- מגורד בפומפייה
- גבעול סלרי קצוץ
- 2 פרוסות לחם יבש, חתוך לקוביות קטנות (בלי ה"קשה" של הלחם)
- 1 ביצה – טרופה
אופן ההכנה:
- בקערת ערבוב, לערבב הכול יחד.
- לקבב לקבבים קטנים. ניתן ליצור את הקבבים על שיפודים – כך ילדים יותר נהנים לאכול מהם
- לצלות על הגריל.
פלאפל טונה (ל- 6 מנות)
מצרכים:
- 1 קופסת טונה בעישון טבעי
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- 100 ג' גבינה לבנה (ניתן להשתמש בגבינת טופו)
- 1/3 כוס גרגירי חומוס כתושים
- 2 ביצים קמח פירורי לחם
- מלח ופלפל
לרוטב:
- 6 כפות קטשופ היינץ
- 1/2 כפית קארי
- קורט סומק
- כף דבש
- כפית חומץ
- טבסקו לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לערבב את כל החומרים
- ליצור כדורים או קציצות
- לגלגל בביצה, קמח ופירורי לחם
- לטגן בשמן עמוק !
המתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט" וחברת "כרמל דייקרט" יבואנית גרילי גז.