חברת סיקורה (Seakura) הישראלית, המתמחה בגידול אצות ים אורגניות ומשווקת מוצרים ייחודיים לשוחרי הטבע והבריאות, מגישה שלושה מתכונים טבעוניים, באדיבות אורי שביט "טבעוניות נהנות יותר". ריזוטו אסייתי עם אצות טריות, תבשיל חצילים ואצות ברוטב חריף-מתוק ו- סלט חם של קינואה אדומה, טופו ואצות טריות. בתיאבון!
ריזוטו אסייתי עם אצות טריות
שילוב לא שגרתי של מזרח ומערב, מוליד ריזוטו עסיסי עם טעמים של ים.
חומרים ל 4-6 מנות
- 2 כוסות אורז מלא עגול
- 4 כוסות מים רותחים
- מעט שמן צמחי
- מלח לפי הטעם
- 1 כוס אצות טריות של סיקורה, לאחר שטיפה וקציצה
- 3/4 כוס פולי סויה מופשרים (מ"אדממה" קפואה)
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 כף סויה
- 1 fף סוכר
- 1 שן שום כתושה
- קליפה מגורדת מלימון אחד
לציר קוקוס-ים
- 1 פחית (400 סמ"ק) חלב קוקוס
- 400 סמ"ק מים
- 2 כפות רוטב סויה
- חופן אצות וואקמה מיובשות
להגשה
שברי בוטנים קלויים
אופן הכנה
- מתחילים בבישול האורז: יוצקים מעט שמן לסיר ומטגנים בו את האורז במשך 2-3 דקות. מוסיפים מעט מלח ואת המים הרותחים. מביאים לרתיחה שניה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהאורז מתחיל להתרכך. מסננים היטב מחזירים לסיר.
- מבשלים "ציר קוקוס": מחממים בסיר את חומרי הציר ומביאים לרתיחה קלה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות. מסירים מהאש, מסננים ושומרים חם.
- מבשלים את הריזוטו: מחממים את הסיר עם האורז מעל להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים מצקת אחת של ציר קוקוס. מערבבים היטב עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים להוסיף מהציר מצקת אחרי מצקת, כאשר בכל פעם בוחשים עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
- מוסיפים לסיר אצות קצוצות ופולי סויה ומערבבים היטב. מוסיפים יין, שום, קליפת לימון מגורדת, רוטב סויה וסוכר וממשיכים לבחוש, עד שכל היין נספג באורז. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בשברי בוטנים ומגישים.
תבשיל חצילים ואצות ברוטב חריף-מתוק
שיטה של בישול-אידוי עם מעט נוזלים, מוציאה מהחצילים את המיטב ומשאירה אותם מוצקים אך רכים ונימוחים.
חומרים ל-4 מנות
- 2 חצילים גדולים ומוצקים, חתוכים לקוביות
- חופן חסת ים טריה של סיקורה, קצוצה גס
- 1/2 כוס שקדים קלופים, קלויים על מחבת יבשה
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל צ'ילי חריף, פרוס דק
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סוכר חום
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1/2 כוס מים רותחים
- שמן חמניות
להגשה
- אורז מלא מבושל
- חופן עלי נענע טריים
אופן הכנה
- מחממים מעט שמן בסיר רחב, מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה עד שהם מתחילים להעלות ניחוח. מוסיפים את קוביות החצילים ומערבבים.
- מוסיפים סויה, סוכר, לימון ומים רותחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-15 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
- מוסיפים את האצות הטריות והשקדים הקלויים, מערבבים ומניחים להתבשל עוד דקותיים. מסירים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים מתבשיל החצילים על אורז מלא, מעטרים בעלי נענע טריים ומגישים.
סלט חם של קינואה אדומה, טופו ואצות טריות
שילוב של חומרי גלם צבעוניים ומזינים יוצר סלט חם נפלא, שאפשר להגיש גם בטמפרטורת החדר.
חומרים ל-4 מנות
- 1 כוס קינואה אדומה, מבושלת
- 200 גרם טופו, חתוך לקוביות קטנות
- חופן חסת ים טריה של סיקורה, קצוצה
- 1 גזר גדול, מגורד גס
- 1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס
- 1 כף סילאן לא ממותק
- 1 כף חומץ בלסמי
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
להגשה
בצל ירוק פרוס דק
אופן הכנה
- מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את קוביות הטופו במשך 2-3 דקות מכל הצדדים. מוסיפים סילאן, מערבבים ומקפיצים כך שכל הטופו ייעטף. מסירים מהאש ושומרים חם.
- מחממים עוד מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל הסגול והגזר המגורד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקינואה המבושלת והאצות הקצוצות ומערבבים.
- מתבלים בחומץ בלסמי, כף שמן זית, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחות הגשה, מוסיפים את קוביות הטופו ומעטרים בבצל ירוק.
מה מיוחד באצות של סיקורה
האצה האורגנית של סיקורה גדלה בבריכות אקולוגיות לחוף הים התיכון בתהליך ייחודי השומר על איזון בין מרכיבי המים, החשיפה לשמש וצפיפות הגידול. כך מונעים מהזיהומים שבים הפתוח להגיע למנה שלכם ואתם נהנים מאצה נקייה, בעלת טעם וארומה ייחודיים ועשירה במיוחד בחלבונים, מינרלים, ויטמינים, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים. הרבה יותר מאשר כל ירק או פרי על פני האדמה ומתחת לפני הים.
והטעם
חסת-הים תהפוך כל סלט רענן, תבשיל או מאפה לחגיגה קולינרית טבעונית. חסת-הים היא תוספת מרעננת ומפתיעה לתפריט יומי בריא ומשתלבת נהדר עם מגוון רחב של מאכלים.