מתכון: שומר ממולא

השף אליחנן מלכיור מציע לפניכם מתכון לשֻׁמָּר Fennel קצת אחר ||| ירק שלא מקובל לאכול אותו ממולא, והפעם יהיה כזה |||  גם אחר וגם טעים עם טוויסט של טעם השומר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

שומר טרי (צילום אליחנן מלכיור)

שֻׁמָּר Fennel

זהו ירק בעל ארומה וטעם דומיננטים שמזכירים ודומים לטעם האניס Anis . השומר נקרא גם Florence Fennel  וידוע גם בשם האיטלקי  Finocchio. ירק זה משמש בדר"כ לסלט טרי או כתוספת לסלט אבל הפעם שף אליחנן מלכיור מציע אותו בגרסה איטלקית ממולא בשר.

מצרכים

למלית

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף מלח
  • 1 בצל קצוץ
  • 6 שיני שום קצוץ
  • 5 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 סלרי קצוץ
  • צימוקים או חמוציות
  • 1 כף כמון
  • קורט קינמון

למעטפת

  • 2 יחידות שומר
  • 2 כוסות ציר בקר
  • שמן זית
שומר ממולא (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה
1. שמים בקערה רחבה את הבשר הטחון ומוסיפים את הבצל הקצוץ, שיני השום הקצוצות ואת התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה

2. חותכים את הקצה התחתון של השומר ומתחילים לפרק עלה עלה

3. מעסים כל עלה בשמן זית

 
- פרסומת -

 

4. ממלאים את השומר בעיסת הבשר הטחון

5. שמים את הכל בכלי סגור מוסיפים את ציר הבקר

6. עוטפים ברדיד אלומיניום

7. שמים בתנור 180 מעלות לכ-40 דקות

הצעת הגשה
להגיש עם תוספת פירה או אורז לבן

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה