אחוה בשיתוף אורן בקר ונורית פלד, בלוג טעמיים כי טוב, מציעים ||| מתכון לפיתות טחינה במעטה פריך ובטעם ממכר ||| ההכנה קלה ומתאימה לאירוח ולארוחה משפחתית מענגת ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים
לקריספיתה
- 1 כוס טחינה גולמית של אחוה
- חצי כוס חלב קוקוס
- 3 כפות מים
- 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כפית בהרט
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 8 כפות בצל יבש מטוגן (להשיג במרכולים)
למלית
- 2 כוסות רצועות פרגית או קוביות טופו
- 2 כפות שמן
- 1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
- 3 פלפלים בצבעים חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 1 כוס קוביות עגבניות ללא הקליפה והגרעינים
- מלח, פלפל, צ'ילי, כמון לפי הטעם
- 1כוס מים רותחים
- 1כף אבקת מרק בטעם עוף
- 1 כף מייפל
- חופן עלי כוסברה
לקישוט
קוביות אבוקדו, עלי כוסברה טריים, עירית קצוצה וקליפת ליים או לימון מגוררת
אופן הכנה
- מערבבים את כל חומרי הקריספיתה יחד, חוץ מהבצל המטוגן, לעיסה אחידה במרקם שמנתי
- מניחים בצד לכמה דקות
- מחממים מחבת, כשהמחבת חמה מרססים בשמן ויוצקים במרכז מצקת מהבלילה
- מפזרים על הבלילה מיד פירורי בצל מטוגן יבש
- מטגנים על להבה נמוכה במחבת מכוסה 2.5 דקות (הערה: השוליים צריכים להזהיב והחביתית נראית כנפרדת בשוליה מהמחבת
- הופכים בזהירות, מטגנים חצי דקה מהצד השני
- מוציאים לצלחת הגשה
- באותה מחבת, מטגנים ב-2 כפות שמן בצל
- מוסיפים את קוביות הפלפלים, השום והעגבניות ומתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, צ'ילי וכמון
- מוסיפים לתבשיל שתי כוסות רצועות פרגית או את קוביות טופו
- מערבבים כמה דקות, מוסיפים מים ואבקת מרק
- מוסיפים כף מייפל ועלי כוסברה, מבשלים חצי שעה
- מסירים את המכסה, מבשלים למשך 12 דקות נוספות על להבה נמוכה. טועמים, מתקנים תיבול
להגשה
- שמים קריספיתה בצלחה, יוצקים מעל מהתבשיל
- מקשטים את המנה בקוביות אבוקדו, עלי כוסברה טריים, עירית קצוצה וקליפת ליים מגוררת מעל.