לקראת חגי תשרי מתכון מרשת קפה ביגה ||| מתכון עשיר בטעמים וקל להכנה ||| מתכון ל-7 סועדים ||| לפרטים בהמשך <<<
מצרכים (ל-7 סועדים)
- 1 ק"ג דג לבן קצוץ
- 70 גרם כוסברה קצוצה
- 70 גרם פטרוזיליה קצוצה
- 250 גרם בצל לבן קצוץ
- 50 גרם פירורי לחם
- 2 ביצים
- 5 גרם פלפל שחור
- 10 גרם מלח דק
לרוטב פלפלים לקציצות הדג
- 200 מ"ל שמן זית
- 10 גרם כמון
- 20 גרם פפריקה מרוקאית
- 10 גרם סוכר
- 20 גרם מלח דק
- 50 גרם אבקת מרק
- 2 יח' פלפל מתוק יבש
- 20 גרם פלפל ירוק חריף פרוס
- 150 גרם שיני שום פרוס גס
- 100 גרם רסק עגבניות
- 2.2 ליטר מים
- 75 גרם כוסברה טרייה קצוצה
- 1.700 ק"ג פלפל אדום פרוס
אופן הכנה
- לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות
- לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב
- לכדרר כל קציצה ל-40 גרם
- לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן
- להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים
- חמם סיר עם 100 מ"ל שמן
- להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות
- להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות
- להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2 דקות
- במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר
- להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים
- להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה
- בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים
בתיאבון….