כרמית חולקת מתכון חורפי קל הכנה ||| קיש ים תיכוני מבצק טרליני מיני כעכים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים
לתחתית
- חבילת טרליני מיני כעכים איטלקיים (בטעם שאוהבים)
- 75 גר׳ חמאה מומסת או 50 גרם שמן זית
למלית
- פלפלים אדומים קלויים (ניתן גם לקנות מוכנים)
- 50 גר׳ גבינת פטה
- זיתי קלמטה ללא חרצנים
- שמנת מתוקה לבישול 200 מ״ל
- 2 ביצים
- טימין
- אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
-
- טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם שמן הזית (או החמאה המומסת)
- מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות
- מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על הקלתית
- מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים
- יש לערבב בקערה עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
- מחממים תנור ל – 170 מעלות ורק כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה שופכים את הבלילה על הקלתית ומכניסים לתנור
- אופים כ- 10 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות ואח״כ מנמיכים לחום של 150 מעלות
- אופים עד להשחמה, כ- 35 דקות
בתיאבון!