מתכון: פסטה קמח מלא עם ירקות

מתכון פסטה עשיר בטעמים וגוונים ||| בסיס המנה מקמח מלא ושלל אפשרויות לגיוון ||| יש גם גרסה לאהבי פירות הים כמו בתמונה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה מקמח מלא ופירות ים (צילום דני בר)

מרכיבים

  • 500 גרם פסטה פנה מקמח מלא
  • 150 גרם פטה כבשים
  • שמן זית
  • 3 בטטות בינוניות
  • 1 זוקיני
  • 1 ברוקולי
  • 2 בצל סגול
  • 6 שיני שום
  • חופן עגבניות מיובשות
  • חופן בזיליקום
  • קורט טימין טרי
  • חופן אגוזי מלך
  • קורט פלפל שחור גרוס דק
  • קורט מלח
פסטה קמח מלא עם רוטב ופירות ים (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. חותכים הבטטות לקוביות 1-2 ס"מ
  2. מורחים בשמן זית, מלח, פלפל וטימין טרי, עפ"י הטעם
  3. אופים הבטטות עד שמוכנות לאכילה
  4. מחלקים הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במים מומלחים כ-10 דקות
  5. מבשלים הפסטה אל-דנטה
  6. מטגנים במחבת את הבצל קצוץ עד הזהבה
  7. מוסיפים לבצל פרוסות מ-2 שיני שום
  8. מוסיפים זוקיני פרוס לעיגולים קטנים
  9. מוסיפים הפסטה למחבת, עם הבזיליקום, מלח ופלפל
  10. מערבבים ומורידים מהאש
  11. מוסיפים העגבניות היבשות

הגשה

בצלחות עמוקות, עם מעט גבינת פטה מעל ומעט אגוזי מלך

בתיאבון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט