כרמית מציעה מתכון מפנק של עוגת תפוחים ומיני קוקיס קרמל ||| עוגה קלה להכנה ||| קינוח לארוחת החג ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (לתבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס
- 120 גרם מרציפן איכותי
- 1 ביצה
- 1 כף גדושה חמאה או 2 כפיות שמן זית
- 1 כוס פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית
למילוי
- 3 תפוחים מזן גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- קורט קינמון
- 2 כפות קמח
- 2 כפיות חמאה או כפית וחצי שמן זית
- 2 כפות דבש
לציפוי
- 2 כוסות פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית
- 2 כפות חמאה מומסת או שמן קוקוס או שמן קנולה
אופן הכנה
- במעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת מחית אחידה
- משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-4 דקות עד שמתקבל קרום זהוב על פני המאפה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על הבסיס
- מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת או השמן ומפזרים את הפירורים הלחים מעל התפוחים
- מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל 175 מעלות
- אופים במשך כ-25 דקות עד שהציפוי משחים
שנה טובה ומתוקה