שמרית, מציעה לכבוד ראש השנה מתכון לעוגת דבש עסיסית, טעימה ומרשימה ||| עוגה בצורת שושנים עם חתיכות נתלשות, ללא צורך בחיתוך ||| במתכון משולבת נטורינה, על בסיס שמן קוקוס של שמרית, המשמשת כתחליף לחמאה או מרגרינה ||| בהגשה שולפים כל פרוסה בקלות ונהנים ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<
מצרכים (3 יחידות עוגה)
- 1 ק"ג קמח
- 1 שקית שמרים טריים שמרית
- 1 כף מלח (20 גר')
- ¼ כוס סוכר (50 גר')
- 2 ביצים גודל L
- 100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס
- ¼ כוס דבש (80 גר')
- ½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)
למלית
- 5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת
- ¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון
- להברשה לאחר האפייה: 4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
אופן הכנה
- בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח
- מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד
- משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים
- כל חלק מרדדים למלבן דק בגדול 30X40 ס"מ
- מסירים שוליים מיותרים ומברישים בנטורינה המומסת
- מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות
- מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה
- בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ
- משאירים חתיכה ראשונה במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל
- חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר
- מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה
- מחממים תנור ל °175 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח
- מוציאים מהתנור ומברישים בדבש
- מצננים ומגישים