לחג השבועות מתכון של עמליה זהבי לאחוזת פולג ||| מתכון מנצח לעוגת גבינה, קלה להכנה אך עם זאת מושקעת ומושלמת לאירוח ||| למתכון בהמשך <<<
מצרכים (תבנית עגולה 26)
לבצק
- 100 גרם חמאה
- 2 חלבונים
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס קמח אוסם
לעוגה
- 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 100 גרם חמאה רכה
- 4 חלמונים
- כף קורנפלור
- רבע כפית אבקת אפיה
אופן הכנה
-
- לערבב את המצרכים לבצק במיקסר עם וו גיטרה
- להעביר הבצק לתבנית אפיה
- משטחים את הבצק ומרימים את הפינות מסביב
- אופים 10 דקות על חום בינוני
- מקציפים את הגבינה עם החלמונים, קורנפלור, אבקת אפיה וחמאה רכה עד שהופך לעיסה אחיד
- בקערה נפרדת מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר במיקסר
- חצי מהקצף של החלבונים מערבבים בעדינות בתוך הקציפה של הגבינה
- שופכים את התערובת על הבצק האפוי, מיישרים ומפזרים מלמעלה את יתרת החלבון המוקצף
- אופים 45 דקות על חום בינוני
- משאירים את העוגה בתנור לעוד שעה על חום נמוך נמוך 100 מעלות עד שהקצף נהפך למרנג
טיפ
לא לפתוח את התנור עד שהוא מתקרר!