מתכון של רן בן-דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה ||| אם מתעצלים להכין בבית, אפשר לרכוש מבחר עוגות גבינה ברשת קפה ביגה ||| עוגות גבינה לשבועות ||| המתכון ועוד בהמשך <<<
מרכיבים
לתחתית
- 120 גרם קמח
- 60 גרם אבקת סוכר
- 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 35 גרם אבקת סוכר
- 1 כף מים/חלב
למלית הגבינה
- 250 גרם גבינה 9%
- 110 גרם שמנת חמוצה
- 80 גרם ביצים (ביצה 1 ביצה +1 חלמון)
- 110 גרם סוכר
- 15 גרם קורנפלור
- 15 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי
- 110 גרם שמנת חמוצה
- 10 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
תחתית
- לחמם תנור ל170 מעלות
- שמים את כל החומרים במעבד מזון למעט המים/חלב עד לקבלת פירורים
- אז מוסיפים את המים/חלב עד לקבלת בצק (ניתן להוסיף מים/חלב לפי הצורך)
- משטחים את הבצק לעובי של 3 מ"מ לפי גודלה של התבנית
- יוצרים בבצק חורים בעזרת מזלג
- אופים עד לקבלת צבע זהוב
מלית הגבינה
- מחממים תנור ל150 מעלות
- במידה ומכינים עוגה עגולה ברינג, יש לצפות את דפנות הרינג בנייר אפיה למנוע הידבקות
- שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מניחים את התחתית שהכנו במעוד מועד ועליה יוצקים את התערובת
- אופים כ- 45 דקות
ציפוי
- מערבבים בעזרת מטרפה שמנת מתוקה ואבקת סוכר
- לאחר הוצאת העוגה מהתנור יש לקרר אתה למשך כ- 10 דקות
- מיישרים את דפנות העוגה
- יוצקים את הציפוי על העוגה (חשוב לצקת את הציפוי כשהעוגה חמימה)
בתאבון וחג שבועות שמח
2 Responses
אוהבת את השילוב של התחתית והציפוי.
חסר לי פרט אחד קטן גודל התבנית????
תבנית 26 קלסית