עוגת גבינה אחרת ||| עוגה עשירה בסוגי גבינה שונים העוברים לחיות בכפיפה אחת אצלכם בפה ||| גבינות ושוקולד ומה עוד תרצו? ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 26, רצוי קפיצית)
לתחתית
- 250 גרם בייגלה שומשום שמשמיות עבה
- 250 גרם ממרח שוקולד שאוהבים (השחר, נוטלה וכו')
- 35 גרם שמן זית עדין
למלית הגבינה
- 600 גרם גבינת שמנת 30%
- 300 גרם גבינת ריקוטה
- 400 מ"ל יוגורט עיזים
- 200 גרם סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- 5 ביצים
לקרם קקאו
- 200 גרם גבינת שמנת 30%
- 1 ביצה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 3 כפות קקאו דק (מנפים את הקקאו)
אופן הכנה
- מכניסים את כל הגבינות והיוגורט של המלית, לבד חיתול ותולים או מניחים בתוך מסננת, ומעל סיר, כדי לתת למי הגבינות והיוגורט לטפטף במשך 5 שעות (עדיף כל הלילה) במקרר
התחתית
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ומורחים את שמן הזית על הדפנות והתחתית
- טוחנים את הבייגלה במעבד מזון לקבלת פרורים קטנים. מוסיפים את הממרח שוקולד ושמן הזית, ומעבדים 2-3 דקות עד לקבלת מרקם אחיד.
- מהדקים התערובת, לתחתית התבנית ומעבירים למקרר
קרם הקקאו
- מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת תערוכת אחידה
- מכניסים למקרר
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית עם ליטר מים רתוחים, לקבלת תנור לח
מלית הגבינה
- מכניסים את הגבינות שנטפו בלילה, בקערת מיקסר עם וו גיטרה
- מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים לאט כדקה עד שאין גושים
- מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים הביצים כל פעם בימה אחת
- מערבבים עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד
- יוצקים 1/2 מהתערובת שבקערה, לתבנית מעל שכבת התחתית (ביגלה)
- מיישרים עם מרית
- יוצקים 1/2 מכמות קרם הקקאו ומיישרים
- עם כף מניחים גבעות קטנות של מלית הגבינה וביניהן גבעות של קרם הקקאו כך מכל הכמות שנותרה בשתי הקערות
- אופים 15 דקות בתנור הלח
- מורידים הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים עוד 45 דקות
- מכבים התנור ומשאירים התבנית עוד כחצי שעה בתנור
- הערה: בכל שלבי האפיה, אין לפתוח דלת התנור
- מוציאים לצינון לטמפרטורת החדר ואח"כ למקרר לפחות 12 שעות לפני הגשה (כל המרבה הרי זה משובח)
בתיאבון