מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| למה היום הוא יום עוגות הפאי? 14 למרץ ||| פאי פרג ואגוזים, פאי תפוחים ורדה וגם פאי אגוזים וקוקוס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
ספר המתכונים של אביבה
לפני כעשור, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר וזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, היתה ידוע בקרב כל השכנים בשיכון עממי, רמתיים, כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני עוגות שוקולד שמוצעות לקוראינו.
יום עוגות הפאי
היום הוא 14 למרץ. בארה"ב תאריך זה נרשם 3.14 (שלא כמו במחוזותינו שרושמים 14.3). להזכירכם במתמטיקה π =3.14 (היחס שבין רדיוס להיקף מעגל). כך הפך התאריך של היום ליום הפאי ומוקדשות לו עוגות הפאי. לכבוד היום כמה מתכונים.
פאי פרג ואגוזים
מצרכים
- 35 גרם שמן זית
- בצק עלים
- כוס סוכר
- 1/2 ליטר חלב
- 2 כפות דבש
- צימוקים, אגוזים
- 250 גרם פרג טחון
- קליפת לימון
- פרורי לחם או בסקוויט מגורד במידת הצורך
אופן הכנה
- לבשל את החלב, הסוכר הפרג והדבש כ-10 דקות
- להוסיף את השמן זית, אגוזים צימוקים ולימון מגורד
- לשמן עלי הבצק ולאפות
פאי תפוחים ורדה
מצרכים
בצק:
- 2 כוסות קמח תופח
- 140 גרם שמן זית
- 1/3 כוס סוכר
- 1 ביצה
מילוי:
- 1 ק"ג תפוח עץ גרנד
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם אגוזים
- 2 כפות קינמון
- 2 כפות סוכר
אופן הכנה
-
- ללוש את חומרי הבצק
- לחלק ל-3 חלקים
- 1/3 להניח בצד
- 2/3 לרפד תבנית בתחתית ובדפנות
- לבחוש חומרי המילוי
- להניח על הבצק שבתבנית
- 1/3 מהבצק שנותר, לקשט ברצועות או שתי וערב
- לאפות 20 דקות בחום בינוני
- להוציא ולכסות ברדיד אלומיניום
- לאפות שוב 50 דקות נוספות בחום של 160 מעלות
פאי אגוזים וקוקוס
מצרכים
חלק ראשון:
- 1/2 כוס סוכר
- 6 חלמונים
- 3 כפות יין
- קורט מלח
חלק שני:
- 1/2 כוס קמח
- כפית אבקת אפיה
- כפית קפה נמס
- כוס קוקוס
- 3/4 כוס אגוזים קצוצים
- 100 גרם שוקולד מריר
חלק שלישי:
- 6 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר
ציפוי:
- שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- כפית קפה נמס
- אגוזים ובוטנים מרוסקים
אופן הכנה
-
- לבחוש הרכיבים של החלק הראשון
- בכלי נפרד לבחוש רכיבי החלק השני
- להוסיף הבלילה השניה לבלילה הראשונה
- להקציף את החלמונים ולהוסיף הסוכר (חלק שלישי)
- להוסיף את המקצפת לבלילה (של חלק ראשון ושני)
- לצקת לתבנית עגולה ולאפות 50-60 דקות בחום בינוני
- להכין 1/2 כוס משקה מנס קפה
- לשפוך על העוגה האפויה בעודה חמה
- לאחר 15 דקות, בעודה חמה, להוציא מהתבנית
- להכין את הציפוי ללא האגוזים/בוטנים המרוסקים ולצפות את העוגה
- לפזר מעל את רסק האגוזים/בוטנים
בתיאבון