אחוה והשף אבי ביטון מגישים יחדיו מנת דג עסיסי וסלט אטריות יפני ||| מתכון המשלב טחינה גולמית של אחוה ||| מנה מנצחת, קלת הכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<
מצרכים (ל-2 מנות)
- 2 פרוסות פילה סלמון
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כפית חרדל
- 2 כפות סויה
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל
לסלט
- 2 כוסות אטריות ביצים
- צרור כוסברה
- צרור בצל ירוק
- 2 גזר חתוך לגפרורים
- 2 פלפל אדום פרוס דק
- 1 צ'ילי טרי
- חופן בוטנים
לרוטב ויניגרט
- 1/4 כוס טחינה אחוה ללא מלח
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות סויה
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 לימון סחוט
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי המשרה של הדג ועוטפים בו את הדג בכל הכיוונים
- צולים את הדג במחבת
- בינתיים מכינים סלט מחומרי הסלט למעט הבוטנים
- בבלנדר מוט מערבבים את כל רכיבי רוטב הויניגרט
- מתבלים את הסלט ברוטב הויניגרט
- מגישים את הדג לצד הסלט עם בוטנים מלמעלה
בתיאבון