מתכון: סלט קַפְּרֵזֶה אחר

סלט קַפְּרֵזֶה איטלקי משודרג ||| עם גבינת פרמז'ן עשירה במקום מוצרלה ||| הכי חשוב הוא הרוטב שיעשה טוויסט לעגבניות והפרמז'ן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

סלט קפרזה עם פרמז'ן (צילום דניאלה שטרן)

סלט קַפְּרֵזֶה  Insalata Capresa

סלט קפרזה איטלקי מייצג את דגל איטליה – אדום=עגבניות, לבן=מוצרלה וירוק=בזיליקום. מקורו של סלט זה הוא מהאי קאפרי סמוך לנפולי (מקור הפיצה) ומכאן השם שפירושו "סלט מקאפרי".

הטוויסט שלנו הוא שבמקום גבינת מוצרלה נשתמש בגבינה עוצמתית מצפון איטליה – פרמז'ן (מאיזור פרמה) שמעשיר את הטעם. איטלקי לא יאהב את זה (איפה הצבע הלבן) אבל, נסו ותיהנו.

מצרכים

  • חצי ק"ג עגבניות בשלות (עדיף בלאדי או תמר)
  • 200 גרם גבינת פרמז'ן ברצועות דקות
  • קומץ עלי פטרוזיליה

לרוטב

  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס גס

אופן הכנה

  1. פורסים את העגבניות לפרוסות שלמות (אם העגבניות גדולות מידי, לחתוך לחצאי פרוסות)
  2. קולפים את הפרמז'ן לרצועות (אפשר בעזרת קולפן או סכין גבינה יעודית לכך)
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב
  4. מסדרים משטח של העגבניות על צלחת ההגשה
  5. מפזרים מעל את הגבינה
  6. מעט פטרוזיליה
  7. שופתים את הרוטב מעל

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות