פסטה אורגנית עם עגבניות מיובשות, גזר, חצילים, שמן זית ופטרוזיליה ||| סלט נהדר, שמתאים להגשה חם, פושר או קר ||| פסטה ורכיבים אורגניים ובריאים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 חבילת פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית של תבואות
- 10 עגבניות מיובשות, קצוצות גס
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 בצל חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
- 2-3 פרוסות חציל, מטוגנות או אפויות, חתוכות לקוביות בינוניות-קטנות
- 1 גזר קטן, שבושל עד רכות, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות רכז עגבניות איטלקי
- קורט מלח ופלפל שחור
- 2-3 גבעולי פטרוזיליה ו/או כוסברה (עלים בלבד) קצוצים גס
אופן הכנה
- להכין את הפסטה אל דנטה
- לסנן ולשמור 1/2 כוס ממי הבישול
- לשטוף את הפסטה במים, לסנן
- לערבב הפסטה עם 2 כפות שמן זית
- להניח בקערת הגשה מתאימה
- במחבת, מחממים 3 כפות שמן זית, ומטגנים בו את קוביות הבצל להזהבה קלה
- מוסיפים את השום הקצוץ עד הזהבה
- מוסיפים את רכז העגבניות, חצי מהעגבניות המיובשות ופלפל שחור על פי הטעם
- להוסיף את מי הבישול ושאר העגבניות המיובשות (הערה: מי הבישול והעגבניות המיובשות תורמים מליחות)
- לבשל 3 דקות. לטעום ולהמליח, לפי הצורך
- לשפוך את הרוטב שנוצר על האטריות ולערבב
- להוסיף גם את החצילים והגזר ולתקן תיבול
- לפזר פטרוזיליה ולהגיש
בתיאבון