לכבוד הקור החורפי, קפה גרג משתפת את קוראינו ||| המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים ||| לתיאבון החורפי אין כמו מרק חם מזין ובריא ||| לפרטים ולמתכונים בהמשך <<<
מרק עגבניות
מצרכים (6 מנות)
- 50 גרם בצל סגול
- עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות
- 1 קופסת שימורים עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)
- מלח שאטה
- חצי כוס אורז
- חצי ליטר מים
- שיני שום
- כפית סוכר
אופן הכנה
- מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות, הבצל והשום
- לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האורז
- מבשלים 25 דקות
- טוחנים ברמבו בפולסים
- מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות
- מתקנים תיבול (במלח בלבד) ומכבים את האש
מרק עדשים כתומות
מצרכים (6 מנות)
- 250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
- 100 גרם בצל סגול חתוך גס
- 150 גרם גזר חתוך גס
- 3 שיני שום
- 150 גרם עדשים כתומות
- ליטר וחצי מים
- מלח
- כמון
אופן הכנה
- מתחילים עם טיגון קל של הבצל
- לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל- 3 דקות נוספות
- מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה
- מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים)
- טוחנים
בתאבון!!!