מנת קינוח על בסיס גבינת מסקרפונה Mascarpone ||| מסקרפונה היא הגרסה של מילאנו לגבינת הריקוטה Ricotta המוכרת יותר ||| חיבור של מסקרפונה ולימון הם כל כך איטלקיים ששווה לנסות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מרכיבים
לקרם לימון
- 3 ביצים
- 150 גרם סוכר
- 2 כפיות גרידת קליפת לימון
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 35 גרם שמן זית עדין
לשכבת המוס
- 250 גרם מסקרפונה
- 1 כפית תמצית וניל
- 50 גרם סוכר
- 1 כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה
קרם לימון
- מניחים הביצים, סוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון בכלי חסין אש
- טורפים היטב ומניחים הקערה על גבי אדים (בן מארי)
- מבשלים את התערובת כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד הסמכה
- מסירים מהאש מסננים את התערובת ומוסיפים את שמן הזית
- מערבבים עד קבלת מרקם חלק
- מצננים, מכסים בניילון ומניחים במקרר
שכבת המוס
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המסקרפונה עם הווניל כדקה
- מעבירים התערובת לקערה גדולה
- מקציפים בקערת המערבל מזון את השמנת המתוקה והסוכר עד קבלת קצפת רכה ויציבה
- מקפלים את השמנת בעדינות לתוך התערובת גבינה עד לקבלת מרקם אחיד
- מעבירים התערובת גבינה לשק זילוף
- מזליפים שכבה אחידה של מוס למרכז הכוסות (אפשר גם להכניס עם כף לכוסות ללא צורך בשק זילוף בתנאי שדפנות הכוסות נשארות נקיות)
- מעבירים הקרם לימון לשק זילוף ומזליפים מעל המסקרפונה שבכוס
- שומרים בקירור עד הגשה
בתיאבון