חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מוס מסקרפונה ולימון

מנת קינוח על בסיס גבינת מסקרפונה Mascarpone ||| מסקרפונה היא הגרסה של מילאנו לגבינת הריקוטה Ricotta המוכרת יותר ||| חיבור של מסקרפונה ולימון הם כל כך איטלקיים ששווה לנסות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קינוח קציפת לימון חלבית (צילום דני בר)

מרכיבים

לקרם לימון

  • 3 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 2 כפיות גרידת קליפת לימון
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 35 גרם שמן זית עדין

לשכבת המוס

  • 250 גרם מסקרפונה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה

קרם לימון

  1. מניחים הביצים, סוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון בכלי חסין אש
  2. טורפים היטב ומניחים הקערה על גבי אדים (בן מארי)
  3. מבשלים את התערובת כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד הסמכה
  4. מסירים מהאש מסננים את התערובת ומוסיפים את שמן הזית
  5. מערבבים עד קבלת מרקם חלק
  6. מצננים, מכסים בניילון ומניחים במקרר

שכבת המוס

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המסקרפונה עם הווניל כדקה
  2. מעבירים התערובת לקערה גדולה
  3. מקציפים בקערת המערבל מזון את השמנת המתוקה והסוכר עד קבלת קצפת רכה ויציבה
  4. מקפלים את השמנת בעדינות לתוך התערובת גבינה עד לקבלת מרקם אחיד
  5. מעבירים התערובת גבינה לשק זילוף
  6. מזליפים שכבה אחידה של מוס למרכז הכוסות (אפשר גם להכניס עם כף לכוסות ללא צורך בשק זילוף בתנאי שדפנות הכוסות נשארות נקיות)
  7. מעבירים הקרם לימון לשק זילוף ומזליפים מעל המסקרפונה שבכוס
  8. שומרים בקירור עד הגשה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *