מתכון לפילה ברמונדי ישראלי

ברמונדי ישראלי והשף אושר אידלמן מציעים ||| מתכון לדג עם עגבניות שרי, צלפים ואורגנו ||| מתכון ל- 4 סועדים, קל להכנה – רק 15 דקות זמן הכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דג ברמונדי ישראלי (צילום דן פרץ)

מצרכים

  • 4 יח' פילה ברמונדי ישראלי (עם העור)
  • 2 כפות חמאה או כף וחצי שמן זית
  • 2 כפות שמן זית נוספות
  • 8 שיני שום – פרוסות
  • עלים מ-6 ענפי טימין טריים
  • 6 כוסות מיקס עגבניות שרי – חצויות
  • פעמיים קורט זעפרן מושרה בכף מים רותחים
  • 4 כפות עראק
  • 2 כף צלפים
  • 2 כפיות שטוחה מלח
  • 4 כפות מים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל
  2. משאירים את הדלת פתוחה מעט
  3. מחממים מחבת (מתאימה לצלייה תנור) ומוסיפים חמאה או השמן זית
  4. כאשר החמאה מבעבעת מגבירים להבה ומוסיפים שום, עגבניות שרי ואורגנו
  5. מקפיצים במשך דקה
  6. מוסיפים זעפרן, עראק, צלפים ומלח ומביאים לרתיחה במשך דקה
  7. מוסיפים את המים
  8. מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז המחבת כאשר העור פונה כלפי מעלה
  9. מכניסים את המחבת לתנור בקרבה לסלילי הגריל וצולים במשך 5-6 דקות
  10. מוציאים מהתנור ומגישים מיד

בתיאבון

הוספת תגובה