מתכון לחנוכה: סופגניות עם מילוי בסגנון Reese's

מתכון של דיה שטיינגרטן מבייקס ||| במיוחד לחנוכה מציע דיה מבייקס, מתכון מיוחד ||| סופגניה מצופה גנאש עם מילוי חמאת בוטנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

סופגניות ריסיס (צילום: דיה שטינגרטן)

דיה שטיינגרטן

דיה, מאז שהיא זוכרת את עצמה יצרה ואפתה מלוחים, עוגיות, עוגות וקינוחי בוטיק. בשנת 2012 החליטה להעמיק, לחדד ולרכוש ידע מקצועי בתחום כאשר נרשמה לבית הספר לקונדיטוריה הידוע של אסטלה. מיד בתום הלימודים פתחה בוטיק ביתי לאפיה, קינוחים ושולחנות מתוקים. ככל שעבר הזמן הבינה שכאחת המנהלת עסק קטן מהבית, אין לה באמת מקום אליו היא יכולה להגיע ולרכוש חומרי גלם ומוצרים להם היא זקוקה – כך נולדה BAKES.

בייקס Bakes

חנות בה תמצאו חומרי גלם ומוצרים איכותיים לאפיה באריזות לפי גדלים ומשקלים מיוחדים שלא ניתן למצוא ברשתות השיווק ומאידך גם לא מהספקים הסיטונאיים המספקים בכמויות מסחריות ליצרנים השונים. החנות הוקמה גם כדי לתת מענה לצרכי הקונדיטורים שמנהלים עסק בנפח קטן מהבית.
בייקס תציע גם גאדג'טים מדליקים, ציוד וקישוטים לאירועים, ימי הולדת ומסיבות ובקיצור לונה פארק אחד גדול. החנות נפתחה בצומת מרכזי ובעל גישה נוחה במיוחד בכתובת דרך השלום 101 (צומת הטייסים, מול מרכז שביט על גבול גבעתיים תל אביב).

המתכון

מצרכים

לסופגניה

  • 500 גרם חמאה
  • 15 גרם שמרים
  • 50 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה L
  • 50 גרם חמאה
  • גרידה מחצי לימון
  • 240 מ"ל חלב פושר

למילוי

  • חמאת בוטנים קלאסית של המותג האהוב עליכם

לציפוי גנאש

  • 200 שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

קישוט

  • פסי חמאת בוטנים ו/או שברי חטיף ריס'ז ו/או פניני קראנצ' ועוד

אופן הכנה

  1. מערבלים את השמרים, סוכר, מלח, ביצה, חמאה, וגרידת לימון בתוך קערת מיקסר עם וו לישה לכמה דקות
  2. מוסיפים את החמאה והחלב לאט ובהדרגתיות ומערבלים לעוד 5 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק רך וגמיש
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (40 דקות בערך, תלוי בטמפרטורת סביבת ההתפחה)
  4. לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו למלבן בעובי 1.5-2 ס"מ
  5. קורצים מהבצק לפי הקוטר הרצוי
  6. גוזרים ריבועי נייר אפייה בקוטר המתאים לעיגולים אותם קרצנו
  7. מניחים כל עיגול על ריבוע חתוך של נייר אפייה על מנת שיהיה נוח להעביר לשמן לאחר ההתפחה השנייה
  8. מתפיחים להתפחה שנייה לעוד 40 דקות
  9. מחממים ליטר שמן בסיר עמוק ורחב עד ל-170 מעלות
  10. כאשר השמן הגיע לטמפרטורה הרצויה, מכניסים את הסופגניות בעזרת נייר האפייה החתוך מתחתיהן ומטגנים עד להזהבה (2 דקות מכל צד)

מילוי בסגנון Reese's

  1. מזריקים לתוך הסופגניות עם מזרק או שקית זילוף וצנטר חד חמאת בוטנים קלאסית של המותג האהוב עליכם.

גנאש לציפוי

  1. ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה בבאן מרי (אפשר גם במיקרו)
  2. מצננים לטמפרטורת החדר
  3. טובלים כל סופגנייה ונותנים לשאריות הגנאש לנזול כלפי מטה לכלי
  4. מניחים למנוחה והתייצבות

קישוט

ניתן לקשט במה שאוהבים

BAKES, דרך השלום 101 תל אביב. פרטים בטל': 077-2008782, פייסבוק <<< ובאינסטגרם <<<

בתאבון וחג חנוכה שמח ומתוק

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות