ברילה מציעה מתכון לזניה בשרית כשרה ||| לזניה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים ||| מנה חגיגית טעימה לשולחן החג ||| הפרטים בהמשך <<<
מצרכים
- 750 גרם בשר בקר טחון
- 1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה
- 1 צנצנת רוטב עגבניות פומדורו של ברילה
- 2 ביצים
- 2 גזרים
- 1 בצל
- 6 קישואים ישרים וארוכים
- 1 חבילת ערמונים בואקום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורט טימין טרי
- שמן זית לטיגון
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות
- מטגנים חתיכות הגזר והבצל בסיר עם מעט שמן זית
- מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט
- מוסיפים את רוטב העגבניות והטימין ומבשלים כחצי שעה
- מתבלנים במלח, פלפל לפי הטעם
- מניחים בצד לצינון
- פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וצולים על מחבת פסים רותחת כחצי דקה מכל צד ומניחים בצד
- לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים היטב
- יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה
- עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים וחוזר חלילה
- השכבה האחרונה צריכה להיות עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין ייראו
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה
- מוציאים, מצננים ומגישים
בתאבון..!