חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לזניה עם ערמונים וקישואים

ברילה מציעה מתכון לזניה בשרית כשרה ||| לזניה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים ||| מנה חגיגית טעימה לשולחן החג ||| הפרטים בהמשך <<<

לזניה בשרת עם ערמונים וקישואים צרובים (צילום אסף אמברם)

מצרכים

  • 750 גרם בשר בקר טחון
  • 1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות פומדורו של ברילה
  • 2 ביצים
  • 2 גזרים
  • 1 בצל
  • 6 קישואים ישרים וארוכים
  • 1 חבילת ערמונים בואקום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט טימין טרי
  • שמן זית לטיגון
ברילה דפי לזניה (צילום יח"צ חו"ל)

אופן הכנה

לזניה בשרת עם ערמונים וקישואים צרובים (צילום אסף אמברם)
  1. חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות
  2. מטגנים חתיכות הגזר והבצל בסיר עם מעט שמן זית
  3. מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט
  4. מוסיפים את רוטב העגבניות והטימין ומבשלים כחצי שעה
  5. מתבלנים במלח, פלפל לפי הטעם
  6. מניחים בצד לצינון
  7. פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וצולים על מחבת פסים רותחת כחצי דקה מכל צד ומניחים בצד
  8. לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את  הביצים ומערבבים היטב
  9. יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה
  10. עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים וחוזר חלילה
  11. השכבה האחרונה צריכה להיות עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין ייראו
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה
  13. מוציאים, מצננים ומגישים

בתאבון..!

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *