מתכון: לזניה מפנק ועשיר

לכבוד יום הפסטה ||| מתכון לזניה עשיר בגבינות פטה ומוצרלה, עלי לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה ||| תודות לישרקו יבואנית פסטה סורג'יטל מאיטליה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

לזניה של פסטה סורג'יטל (צילום אסף אמברם, סטייליסטית אוריה גבע)

מצרכים ( 4-6 מנות)

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה SURGITAL, שהופשרו במקרר כמה שעות או במשך הלילה
  • 2 שקיות (400 גרם) בייבי תרד או צרור תרד תורכי
  • 3  כדורי מוצרלה גדולים קרועים ביד
  • 200 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • עלים מצרור קטן של אורגנו
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה

  1. מחממים תנור במצב גריל עליון ל-180מעלות
  2. מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים
  3. כשהמים רותחים קורעים פנימה את עלי הלזניה (הם נקרעים בקלות ומאוד נוחים לעבודה) ומבשלים 2 דקות על להבה גבוהה
  4. מוסיפים עלי תרד ומבשלים דקה נוספת
  5. מסננים את כל תכולת הסיר
  6. מעבירים את הפסטה והתרד לתבנית אפייה גדולה
  7. מוסיפים לתבנית שום, גבינות ואורגנו
  8. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים
  9. מזלפים מעל שמן זית
  10. צולים בתנור 15 דקות עד שהגבינות מבעבעות ומזהיבות

אופן הגשה

מגישים חם

בתאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות