מתכון קלי קלות להכנה ||| הצטיידו במצרכים על פי הרשימה ||| חשוב לפעול נכון עם דפי הפילו להבטחת כיסונים יפים ופריכים ||| שימו לב לעושר הגבינות. אפשר להשתמש בסוגים נוספים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 יחידות)
למילוי
- 300 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת
- 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
- 1 צרור בצל ירוק קצוץ
- 6 גבעולי מנגולד
- 1 כוס עלי בזיליקום
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לבצק
- 1 חבילה עלי פילו קפוא, מופשרים כ-12 שעות במקרר
- שמן זית להברשה
- שומשום
- תרסיס שמן
להגשה
- יוגורט
אופן הכנה
- מחממים תנור 180 מעלות על מצב טורבו
- מערבבים את כל רכיבי המילוי בקערה ומתקנים תיבול
- פורסים דף פילו אחד על משטח עבודה
- את יתר הדפים מכסים במגבת.
- מורחים את הדף פילו שפרסנו, בשמן זית באמצעות מברשת
- מקרבים שתי צלעות נגדיות של הבצק עם האצבעות לקבלת צורת פפיון
- מקרבים את שתי הצלעות הנותרות באותו האופן לקבלת צורת שבשבת
- מקפלים את השבשבת הקרובה על גבי הרחוקה
- מניחים כף נדיבה של המילוי במרכז
- מקפלים על גבי המילוי את השבשבות
- הופכים לצידה השני ומניחים בתבנית
- חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו
- מתיזים מעל שמן עם תרסיס השמן
- מפזרים השומשום על הכיסונים המשומנים
- אופים 15-20 דקות או עד שהמאפים שחומים ופריכים
הגשה
להניח כיסון אפוי על צלחת הגשה ולצידו כפית יוגורט
בתיאבון