חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כיסוני פילו במילוי גבינות ומנגולד

מתכון קלי קלות להכנה ||| הצטיידו במצרכים על פי הרשימה ||| חשוב לפעול נכון עם דפי הפילו להבטחת כיסונים יפים ופריכים ||| שימו לב לעושר הגבינות. אפשר להשתמש בסוגים נוספים  ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני פילו במילוי גבינות ומנגולד (צילום סילביה גולן)

מצרכים (10 יחידות)

למילוי

  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ
  • 6 גבעולי מנגולד
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לבצק

  • 1 חבילה עלי פילו קפוא, מופשרים כ-12 שעות במקרר
  • שמן זית להברשה
  • שומשום
  • תרסיס שמן

להגשה

  • יוגורט
כיסוני פילו במילוי גבינות ומנגולד בתנור (צילום סילביה גולן)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור 180 מעלות על מצב טורבו
  2. מערבבים את כל רכיבי המילוי בקערה ומתקנים תיבול
  3. פורסים דף פילו אחד על משטח עבודה
  4. את יתר הדפים מכסים במגבת.
  5. מורחים את הדף פילו שפרסנו, בשמן זית באמצעות מברשת
  6. מקרבים שתי צלעות נגדיות של הבצק עם האצבעות לקבלת צורת פפיון
  7. מקרבים את שתי הצלעות הנותרות באותו האופן לקבלת צורת שבשבת
  8. מקפלים את השבשבת הקרובה על גבי הרחוקה
  9. מניחים כף נדיבה של המילוי במרכז
  10. מקפלים על גבי המילוי את השבשבות
  11. הופכים לצידה השני ומניחים בתבנית
  12. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו
  13. מתיזים מעל שמן עם תרסיס השמן
  14. מפזרים השומשום על הכיסונים המשומנים
  15. אופים 15-20 דקות או עד שהמאפים שחומים ופריכים

הגשה

להניח כיסון אפוי על צלחת הגשה ולצידו כפית יוגורט

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *