רשת קפה גרג מציעה לקוראי האתר, מתכון של דגים חריפים ||| מתכון פשוט להכנה, של חריימה ||| למתכון בהמשך <<<
רכיבים (ל-4 סועדים
- 8 יחידות פילה אמנון בטמפרטורת מקרר
- 1/2 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל
- 4 עגבניות חתוכות קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 שיני שום בפרוסות
- פלפל ירוק, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- פלפל אדום, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 2 כפיות גדושות רסק עגבניות
- כף גדושה כוסברה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס מים
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות כמון טחון
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס
הוראות הכנה
-
- לשים במחבת שטוח ורחב את הרכיבים הבאים: שמן זית, שום ופלפלים חתוכים
- אחרי טיגון קל להוסיף את רסק העגבניות ולטגן כשתי דקות נוספות
- להוסיף למחבת את העגבניות הקצוצות, המים, הכמון, הסוכר, המלח, השאטה הגרוס, החומוסים והכוסברה
- לבשל כ-20 דקות עד להסמכה
- להוסיף את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה
- לכסות את הדגים ברוטב ולבשל כחמש דקות נוספות
- לפני ההגשה לקשט במעט עלי כוסברה טריים
בתיאבון