שמרית מציעה מתכון לעוגת שמרים עשירה, מפנקת וטעימה ||| לפתיחת עונת החורף בבקה שמתאימה לאירוח, כקינוח וכמנה מתוקה לצד שתייה חמה, תה או קפה ||| לפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (ל- 2 תבניות אינגליש קייק)
לבצק
- 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים "שמרית"
- 3/4 כוס + כף מים פושרים
- 1/3 כוס + כף סוכר
- 1 ביצה + 1 חלמון
- 3 כוסות קמח
- חצי כפית מלח
- 125 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות או 90 גרם שמן זית
למלית
- 5 חבילות שוקולד מריר קצוץ גס
- חצי כוס סוכר
- 1 כף קינמון
- 90 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
לשטרויזל
- 1 וחצי כוסות פחות כף אבקת סוכר
- 2/3 כוס קמח
- 90 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" קרה חתוכה לקוביות קטנות
להברשה
- 1 ביצה
- 1 כף שמנת מתוקה/חלב/מים
אופן הכנה
-
- להכנת הבצק: מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות
- מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות
- מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת
- מוסיפים נטורינה בהדרגה ותוך כדי לישה ב-4-3 מחזורים
- לאחר התוספת האחרונה של הנטורינה, לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק
- מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים, לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבודה)
- להכנת המלית: ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים ומערבבים היטב למשחה חלקה
- מסירים מהכיריים, מוסיפים נטורינה ומערבבים היטב
- הכנת השטרויזל: מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים עד לקבלת פירורים
- שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות
- מרכיבים את העוגה: מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים
- מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס”מ
- מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך
- מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה
- מניחים בתבנית
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק
- טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב או מים
- מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספ)
- אופים כ-40 דקות עד להזהבה
בתיאבון