מתכון ביתי שפורסם לראשונה בספר המתכונים של אביבה בר ||| מתכון עשיר עם טעם ביתי ||| מצרכים שיש תמיד בבית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים
- 500 גרם קמח תופח
- 70 גרם שמן זית עדין (בעדיפות הזנים לצ'ינו או ארבקינה)
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- מיץ מחצי לימון וקליפה מגורדת
- 2 חלמונים
למילוי
- פרורי אגוזים
- פרג טחון
- ריבה
- שקדים טחונים
- רחת לקום
אופן הכנה
- יש לבחוש את השמן, הסוכר והחלמונים
- להוסיף את קליפת הלימון ולערבב
- להוסיף קמח ומיץ לסרוגין
- כשהבצק מוכן יש לשטח עלה בעזרת מערוך לעובי של פחות מ- 5 ס"מ
- בעזרת כוס מתאימה יש ליצור עיגולים
- שמים במרכז בעיגול את המלית
- להדק בקצוות בצורת אוזן המן
- להניח בתבנית משומנת
- לאפות בחום בינוני עד שיזהיב
בתיאבון