מתכון באדיבות בלו בנד ורות אופק מהבלוג "שמח במטבח" ||| המתכון אינו כולל מוצרי חלב וללא ביצים ||| מתכון פרווה וגם טבעוני עם פולי קקאו שמקשטים אותן ||| מתכון אחר לפורים <<<
אזני המן טבעוניות ופרווה
הפעם החמאה תישאר במקרר ונשתמש במרגרינה בטעם חמאה (שיש בה פחות שומן טראנס ופחות שומן רווי מאשר בחמאה, שגם זה תורם תזונתית..) או שמן זית. כמו כן הביצים והשמנת המתוקה, שמשמשים באופן מסורתי בהכנת הבצק הפריך לאזני המן, יוחלפו בשמנת צמחית.
מרכיבים לבצק פריך פרווה
- 5 כוסות (350 גר') קמח
- 200 גר' מחמאה בלו בנד בטמפרטורת החדר או 150 גר' שמן זית
- 1/4 כוס (50 גר') אבקת סוכר
- 1/2 כוס שמנת צמחית
מרכיבים למלית אגוזים ופולי קקאו
- 100 גר' אגוזי פקאן קצוצים
- 50 גר' שקדים קצוצים
- 20 גר' (כ- 3 כפות) פולי קקאו גרוסים
- 2-3 כפות סילאן או מייפל או דבש
קישוט
פולי קקאו גרוסים
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מתחילים לערבל את הקמח, אבקת הסוכר והבלו בנד (או השמן זית), לאט עם וו גיטרה במשך כדקה עד שהבצק ייראה מאוד פירורי
- בשלב הזה מתחילים להוסיף את השמנת הצמחית, עד שהבצק מתגבש סביב וו הגטרה ומתאחד
- את הבצק שקיבלנו משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד
- מקררים במשך כחצי שעה עד שעה כי כרגע הוא דביק מדי לרידוד
- מערבבים בקערה את כל החומרים של המלית יחד עד קבלת מחית אחידה
- לאחר זמן קירור הבצק, מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט
- מפזרים מעליו את פולי הקקאו ופשוט מרדים אותם אל הבצק (מעבירים את המערוך על הבצק ומועכים לתוכו בעדינות את פולי הקקאו)
- קורצים עיגולים על גבי הבצק וכדי שהנקודות ייראו הופכים את הבצק כך שהחלק עם פולי הקקאו יפנה כלפי מטה
- על כל פרח מניחים כחצי כפית עד כפית מהמלית
- השלב הבא הוא הקיפול וכדי להקל על הדבקת הבצק מומלץ להרטיב מעט את השוליים בעזרת אצבע טבולה במים
- מקפלים כל עיגול ל- 3 לקבלת הצורה האופיינית לאוזן המן
- מעבירים לתבנית ומקפיאים לרבע שעה (הקור יגרום לבצק להתגבש ולאזני ההמן לשמור עם צורתן באפיה)
- לאחר הקרור אופים את אזני ההמן בחום של 170 מעלות במשך כ- 12 דקות עד שהן שחומות ויפות (הן לא יהיו זהובות כיוון שהבצק אינו מכיל ביצים, אבל הן בהחלט ישחימו)
פורים שמח ובתיאבון