השף אליחנן מלכיור מציע לקוראינו מתכון אוזני המן ||| אוזני המן עם טוויסט לימון ||| שדרוג ישראלי לבצק צרפתי ||| מאכל חגיגי יהודי על בסיס בצק צרפתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 יחידות)
לבצק
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 135 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח (לא חובה)
- גרדת לימון מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 2 ביצים L
למלית
- ממרח תמרים
- ריבת לימון
לקישוט
- 100 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- לערבב כל המצרכים ללא הקמח במיקסר וו גיטרה עד לאחידות
- להוסיף את הקמח בשתי פעימות לקבלת בצק אחיד
- ליצור מהבצק גליל או כדור ולהשאיר הבצק כ-30 דקות
- לרדד הבצק על משטח מקומח לעובי אחיד
- לקרוץ לעיגולים בגודל כוס בינונית
- למלא כף מלית שבחרתם (אפשר מגוון רחב של מלית) למרכז כל עיגול בצק
- ליצור אוזן המן
- לחמם תנור ל-170 מעלות
- להכניס לתנור לאפיה במשך כ-20 דקות
- לקרר ולפדר באבקת סוכר
פרטים אצל שף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון וחג פורים שמח