חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אוזני המן לימוניות

השף אליחנן מלכיור מציע לקוראינו מתכון אוזני המן ||| אוזני המן עם טוויסט לימון ||| שדרוג ישראלי לבצק צרפתי ||| מאכל חגיגי יהודי על בסיס בצק צרפתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אוזני המן לימוניות (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (24 יחידות)

לבצק

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 135 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח (לא חובה)
  • גרדת לימון מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים  L
גליל הבצק לאוזני המן (צילום אליחנן מלכיור)

למלית

  • ממרח תמרים
  • ריבת לימון

לקישוט

  • 100 גרם אבקת סוכר
עיגולי הבצק לאוזני המן (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. לערבב כל המצרכים ללא הקמח במיקסר וו גיטרה עד לאחידות
  2. להוסיף את הקמח בשתי פעימות לקבלת בצק אחיד
  3. ליצור מהבצק גליל או כדור ולהשאיר הבצק כ-30 דקות
  4. לרדד הבצק על משטח מקומח לעובי אחיד
  5. לקרוץ לעיגולים בגודל כוס בינונית
  6. למלא כף מלית שבחרתם (אפשר מגוון רחב של מלית) למרכז כל עיגול בצק
  7. ליצור אוזן המן
  8. לחמם תנור ל-170 מעלות
  9. להכניס לתנור לאפיה במשך כ-20 דקות
  10. לקרר ולפדר באבקת סוכר
אוזני המן לימוניות לפני אפיה (צילום אליחנן מלכיור)

פרטים אצל שף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון וחג פורים שמח

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *