מתכון באדיבות אורן בקר, שף קונדיטור מסעדת התרנגול הכחול לשוקולד לינדט ||| אוזני המן לפורים בטעם אחר ||| התאמת אוזני המן לטבעונים ||| המתכון בהמשך <<<
מצרכים (50 יחידות)
בצק פריך מרציפני ועשיר
- 150 גר' חמאה לטבעונים 100 גר' שמן זית עדין או שומן קוקוס
- שני שליש כוס אבקת סוכר (90 גרם)
- 2 כפות שקדים טחונים (30 גרם)
- חצי כפית וניל
- חצי כפית גרידת לימון
- 1 ביצה מידה לארג'
- 1 ושני שליש כוסות קמח (255 גרם)
- קורט מלח
מלית פירורים ושוקולד Lindt
- חצי כוס חלב (120 מ"ל) או חלב קוקוס לטבעונים
- שלשת רבעי כוס סוכר (150 גרם)
- 1 כף דבש או סילאן לטבעונים
- 20 גר' חמאה או 15 גרם שמן זית עדין או שומן קוקוס לטבעונים
- כפית וניל
- כפית קינמון טחון
- 120 גר' פתי בר טחון או פירורי עוגה
- 50 גר' שקדים טחונים
- קוביות שוקולד חלב/מריר ממולאות קצוצות של Lindor
אופן הכנה
הבצק:
- במערבל עם וו גיטרה מערבבים קצרות חמאה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים
- מוסיפים וניל, קליפת לימון מגוררת וביצה
- מנפים קמח ,מוסיפים לו קורט מלח מוסיפים למערבל
- מערבלים קצרות במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ 3 שעות במקרר
המלית:
- מרתיחים בסיר חלב, סוכר, חמאה, דבש, וניל וקינמון
- מוסיפים פנימה שקדים טחונים ופירורי עוגה ומבשלים היטב על אש בינונית עד להיספגות הנוזלים
- מקררים היטב את המלית
- קוצצים את קוביות השוקולד
הכנת אוזני המן:
- מקמחים משטח עבודה עם מעט קמח
- מרדדים את הבצק פריך לעובי 4 מ"מ
- קורצים בעזרת מיקד חלק עיגולים בקוטר 5 ס"מ
- מניחים עיגול קטן מהמלית המבושלת ומעל מניחים מהשוקולד הקצוץ
- מקפלים את הבצק לצורת משולש, כאשר המלית מבצבצת במרכז
- מהדקים היטב את קצוות הבצק
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ -15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עדין
שומרים את אזני המן כשהן אפויות וקרות בכלי אטום.
שדרוגים ותוספות
- ניתן לשדרג את הנראות והמליות בהוספת פיסטוקים טחונים, דובדבנים, שוקולד מומס ועוד….
- ניתן להוסיף כף מחית פיסטוק למתכון לקבלת בצק פיסטוקי עשיר
- ניתן להוריד 15% קמח מהמתכון ולהחליפם באבקת קקאו כהה לקבלת בצק כהה שוקולדי
בתיאבון וחג שמח