חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מוקה, צובה ומחנה יהודה

יצאנו עם אופל מוקה לשתות ולטעום בקיבוץ צובה ובשוק מחנה יהודה ואלו התוצאות. ברנץ' ויקב בצובה ונגילה במרכז ירושלים. היה טעים ונעים

 

מוקה (צילום דן בר-דוב)
מוקה (צילום דן בר-דוב)

החלטנו הפעם לצאת ליום שישי של שמש, לפרוזדור ירושלים ולבירת ירושלים- שוק מחנה יהודה. את הדרך העולה ומתפתלת עשינו עם האופל Mokka שבחנתי והגענו לקיבוץ צובה, שם חיכה לנו פול דאב, יינן ומנכ"ל יקב צובה. לאחר סיור קצר במתקני היקב והצצה דרך קיר הזכוכית בחדר החביות של היקב, התישבנו במרפסת הסגורה והמחוממת של היקב, והתחלנו לטעום ולשמוע על היין והיקב.

 יקב צובה

מספר פול דאב ( 46 נ+2 וחבר הקיבוץ ):"יקב צובה נהנה מהקירבה לכרמים של הקיבוץ. החל מ-1996 הקיבוץ מוכר ענבים ליקבים בפרוזדור ירושלים ובשנת 2005 הוקם גם היקב. כיום היקב משתמש בענבים משטח כרמים של כ-80 דונם מתוך 350 דונם כרמים של הקיבוץ".

 

טעימה עם פול ביקב צובה (צילום דור בר)
טעימה עם פול ביקב צובה (צילום דור בר)

היקב מיצר היום 55,000 בק' בשנה מזה 60% ליצוא לצרפת וארה"ב, ובמרכז המבקרים מוכרים 10,000 בק' בשנה והשאר מופץ בעיקר ברשת החנויות Wine & More ומסעדות נבחרות. מצודה הוא מותג האיכות של היקב וצובה הוא ברמת היינות הבינוניים וזולים יותר.

 

התרשמות מהטעימה:

מצודה סמיון/סוביניון בלאן 2013 המיוצר כבלנד עוד בשלב קבלת הענבים ביחד של 1:1. היין מתבגר 8 חודשים, חציו בחביות עץ אלון וחציו בנירוסטה. צבע היין זהוב בהיר מאד, ארומה מתקתקה של תות ונגיעות וניל. בפה חמיצות עולה ברקע לטעם פירותי מאד שמיד ממלא חלל הפה. החמיצות מתרככת ונשארת הפירותיות למשך זמן מה. כשר. מחיר 79 ש'.

מצודה שרדונה 2013 יין מענבי שרדונה מסביבת הקיבוץ. מחצית היין שהתה 8 חודשים בחביות עץ אלון והמחצית השנייה בחביות ניירוסטה. צבע זהבהב בהיר ונקי. ארומה מעט פירותית וחמיצות דומיננטית. בטעם פירותי וחצי יבש ונגיעות של חמיצות. הרבה פרי תות שדה ונגיעות וניל בפה. סיומת ארוכה ונעימה. כשר. מחיר 89 ש'.

מצודה קברנה סוביניון/מרלו/קברנה פרנק 2012 מיוצר מ- 70% ענבי קברנה סוביניון, 15% ענבי מרלו ו- 15% ענבי קברנה פרנק מכרמי צובה. היין התבגר 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. טעמנו 2 טעימות מיין זה. הראשונה מבקבוק שנפתח יום לפני ביקורינו והשני נפתח לפני הטעימה, בנוכחותנו.

טעימת היין שנפתח יום לפני הביקור: צבע אדום כהה ומעט שקוף. ארומה של פרי יער ומנטה.תופס כמו קברנה סוביניון קלסי אבל לא נושך.מתפשט לאט. סיומת ארוכה ונעימה.

טעימת היין שנפתח בנוכחותנו: צבע אדום מעט שקוף ושמנוני מאד. ארומה של שזיף בשל ומאד נושכני ותוקפני. לטעמי, זה יין שצריך חידרור ארוך ובעל פוטנציאל התיישנות ארוך, 5-7 שנים מעכשיו. כשר. מחיר 120 ש'.

מצודה סירה 2011  יין זני שהתבגר 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. צבע אדום בהיר לא אטום ובעל שמנוניות יפה. ארומה של פרי יער טרי, לא בשל או ריבתי, עם נגיעות מנטה. עוטף ומלטף את חלל הפה וסיומת בינונית נעימה. כשר. מחיר 120 ש'.

טעימת מעניינת נוספת שערכנו היא של יין מהחבית. מצודה 2013 שהוא בלנד של70% קברנה סוביניון, 15% מרלו ו- 15% קברנה פרנק. היין עוד ישהה בחבית מספר חודשים לפני הבקבוק. צבע אדום כהה שצובע את הכוס באדום. מאד שמנוני במרקם. ארומה של פרי יער בשל וריבתי משהו. למרות שזה יין צעיר תופס ונושך בלי להרפות. סיומת קצרה ונעימה. לדברי פול, הוא ישאיר אותו בחבית עד שיתעדן ויתרכך מעט.

סיימנו את הטעימה ביקב צובה עם פלמ"ח 2011 שהוא בלנד המורכב 70% קברנה סוביניון ו- 30% סירה מסדרה קטנה של 1200 בקבוקים בלבד שרובם נמכרו ליצוא בהזמנה מראש. צבע אדום כהה ושמנוני עם דמעות זולגות יפה. ארומה של פרי יער בשל עם נגיעות של תות. תופס מיד את הלשון ולא מרפה לאורך זמן ארוך מאד. כשר. מחיר 220 ש'.

 

חדר החביות יקב צובה (צילום אביבה בר)
חדר החביות יקב צובה (צילום אביבה בר)

ברנץ' במלון צובה

לאחר שנפרדנו מפול ומהיקב בעוד קבוצה גדולה של מטיילים מגיע לביקור במסגרת ארוח של יום שישי שעורך מלון צובה. במסגרת זו אורחים מזדמנים ומטיילים ביום שישי בפרוזדור ירושלים יכולים להתארח לבראנץ' הכולל ארוחת בוקר באווירה כפרית מול נוף הרי יהודה המוגשת במזנון חופשי וכוללת מגוון עשיר של סלטים, גבינות, תבשילים, לחמים וקינוחים בעלות של 95 ש' למבוגר ו- 70 ש' לילד. כמו כן יכולים המבקרים הסועדים להצטרף לסיור מודרך ביקב הקיבוץ המשלב סיור בכרמים ובגתות העתיקות שסובבים את המלון והיקב וכן טעימות יין ביקב צובה. מחיר הסיור הינו בעלות של 25 ש' לאדם, כאשר  מחיר משולב לסיור ולבראנץ'- 115 ש' לאדם.

הסיור יוצא כל יום שישי בשעה 10:00 ואליו נדרשים הרשמה של מינימום 5 אנשים. הרשמה מראש לבראנץ' ו/או לסיור בטלפון 02-5347090

בתום ביקורנו ביקב ובמלון שבקיבוץ צובה יצאנו לנסיעה בכרמים ודרכי העפר של האזור. ה- MOKKA של אופל מאפשרת להינות מנקודת מבט גבוה לנופי הדרך ותגובה רכה למהמורות ואבנים לאורך דרכי העפר והכרמים. המשכנו בין הרים ועמקים בואכה עין כרם ומשם למרכז ירושלים למסעדת נגילה הסמוכה לשוק מחנה-יהודה.

נגילה בירושלים

מסעדת "נגילה" הירושלמית היא מסעדת שוק המשלבת מנות צמחוניות בבישול ביתי המשלב טעמי תימן, הודו והמזרח התיכון. מסעדת "נגילה" מהווה חלק מבתי עסק הנכללים בפרויקט "vegan friendly", במטרה ליצור היצע של מסעדות ובתי עסק ידידותיים לטבעונים וצמחונים בישראל.

 

מרק בצל של נגילה (צילום דני בר)
מרק בצל של נגילה (צילום דני בר)

מספרת גילה פולדס: "חיפשתי לעשות שינוי בחיי אחרי שנים של בישול בבית ועבודה בחינוך והוראה. חיפשתי מקום ושלט "להשכרה" על חנות לבגדי גברים עשתה לי את זה". משפחת פולדס נירתמה למשימה ובעשר אצבעות שיפצו והפכו את החנות בגדים למסעדה. את בר העץ שבמקום, כמו גם רהיטים נוספים במסעדה, בנה יונתן, בעלה של גילה, מחומרים ממוחזרים.

 

בני הזוג פולדס צירפו ליוזמה את חנה, בתה של גילה, המשמשת כשפית ראשית ויחד עם אמה אמונה על תפריט המסעדה. חנה שהיא גם זמרת ווקאלית יוצאת מדי פעם מהמטבח אל הסועדים לאתנחתא קלה של מוסיקה. בנוסף מתארח במקום הרכב מוסיקלי מקומי מעת לעת.

 

הקציצות של גילה בנגילה (צילום דני בר)
הקציצות של גילה בנגילה (צילום דני בר)

טעמנו ממגוון המאכלים שמציע גילה, כולם לטעמי כי נרגילה זו מסעדה ללא בשר. התחלנו במרקים. מרק עדשים וקטניות עשיר וסמיח ומרק בצל עם קרוטונים וגבינה מגורדת. קיבלנו קערה גדושה שיכולה להיות ארוחה שלמה ובמחיר  25 ש'. לעיקריות טעמנו מנת קובה במילוי שעועית עם ירקות מבושלים. מנה גדושה במחיר 45 ש'. הקציצות של גילה – קציצות ירקות מיוחדות  בליווי יוגורט או טחינה לצד סלט ירוק היו המנה החביבה עלי ובמחיר 40 ש'. תבשיל קרם קוקוס בקארי עם תפו"א, גרגרי חומוס ואורז גם היתה מנה גדושה עשירה בטעמים ובמחיר 45 ש'.

מסעדת "נגילה"  – רח' משיח ברוכוף 5, ירושלים. כשרה.טלפון: 02-6223331    ובפייסבוק "מסעדת-נגילה-Nagila-Restaurant"

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *