מתכון למוס קרמל עם עוגיות קרמל של מן ||| מוס שמנת קל להכנה ||| מתיקות ופריכות מענגת ||| לחצו על התמונה למתכון <<<
אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי" וחברת "מן", יצרנית הופלים והעוגיות, מגישים מתכון מפנק למוס קרמל מתוק-מלוח, שיהפוך כל חגיגה למושלמת, לקטנים ולגדולים. מוס שמנת גבינה בשילוב עוגיות הקרמל החדשות של "מן", ועם טוויסט מלוח. בחרו בכוסות שקופות ונאות בכדי לראות את היופי של המנה.
מצרכים (לכ- 10 כוסות בינוניות):
- 2 חבילות שמנת מתוקה
- 1/2 גביע גבינת שמנת 30% שומן
- 1 חבילה אינסטנט פודינג ווניל
- 1/2 חבילת עוגיות מובחרות בטעם קרמל "מן" (300 גר' בחבילה)
- 50 גרם חמאה מומסת או 30 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כוס סירופ מייפל איכותי
אופן ההכנה
- מפוררים את עוגיות הקרמל במעבד מזון, עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
- מחצית מכמות הפירורים מניחים בצד, ומחצית מפזרים על תבנית אפיה מרופדת.
- שופכים מעל את החמאה המומסת או שמן הזית ואת המלח הגס ומערבבים היטב.
- אופים למשך כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
- מצננים המאפה.
- מקציפים את השמנת המתוקה, הגבינה והאינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב.
- בכל כוס מניחים מעט פירורים מלוחים ומזלפים מעט סירופ מייפל
- מעל ממלאים ממוס השמנת והגבינה.
- מפזרים פירורים מעל.
- מגישים רק לאחר שהקינוח התייצב לפחות שעתיים במקרר.