מתכון להכנת דג ברזילאי מאת השף רן נחום – שף מסעדת מידס. המוקקה (moqueca) הוא מתכון ברזילאי מקומי של אזור באהיה וצפון ברזיל ומקורו מהאינדיאנים של האמזונס. זמן ההכנה רק 15 דקות והמתכון מתאים ל-2 מנות
חומרים
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל אדום חתוך לקוביות גסות
- 1 גמבה חתוכה לקוביות גסות
- 2 פרוסות אננס חתוך לקוביות גסות (מקופסא? אמיתי? לא משנה?)
- 1 עגבניה חתוכה לקוביות גסות
- 2 שיני שום
- 1 דג לברק מפולט
- 1/4 כוס יין
- חופן פטרוזילה
- חופן צ'ילי
- פחית קרם קוקוס
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל האדום על מחבת חם עד להזהבה.
- מוסיפים את הגמבה ולאחר כשתי דקות את העגבניה ואת האננס עד לקירמול.
- פורסים את השום לרצועות דקות , מוסיפים ומקפיצים קלות.
- מוסיפים את הדג עד לסגירה ומוסיפים את היין הלבן . מתבלים במלח , פילפל שחור וצ'ילי גרוס.
- מוסיפים חצי כפית קרם קוקוס ומצמצמים – בודקים את הטעם.
- לפני ההגשה מוסיפים חופן פטרוזליה קצוץ.
- מגישים עם קערת אורז לצד המנה .