לביבות עדשים לכבוד החנוכה

לביבות בריאות לא מטוגנות ||| "תבואות" מציעה מתכון להכנת לביבות עדשים ופטריות ||| מתכון שיכול גם להיות טוב לנמנעים מגלוטן ע"י שימוש בקמח חליפי ||| לחצו על התמונה למתכון <<<

בחנוכה נוהגים לטגן לביבות וסופגניות, אבל אפשר לבחור גם באופציה הבריאה יותר ולהכין לביבות אפויות בתנור. חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחג החנוכה מתכון להכנת לביבות מעדשים שחורות אורגניות, באפייה בתנור.

 לביבות עדשים שחורות (צילום יח"צ)

לביבות עדשים שחורות (צילום יח"צ)

עדשים שחורות

המכונות גם "עדשי קוויאר בלוגה" הן עדשים כהות ומבריקות  וטעמן עדין ומיוחד. העדשים השחורות עשירות בחלבון, ברזל ומינרלים נוספים, וסיבים תזונתיים. העדשים השחורות של "תבואות" הן אורגניות, אשר גודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית. מחיר: 17.90 ש"ח  לאריזה של 500 גרם.

המצרכים       

  • 2 כוסות עדשים שחורות אורגניות של "תבואות", מושרות במים
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון
  • 1 בצל מגורד
  • מעט שמן זית
  • 1 תפוח אדמה מגורד
  • חצי זר פטרוזליה
  • כוס אגוזים טחונים
  • 1 ביצה
  • מעט קמח לפי הצורך
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • רבע כפית כורכום

אופן ההכנה (בתנור)

    1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
    2. מבשלים את העדשים עד לריכוך.
    3. טוחנים את כל המרכיבים (פרט לביצה ולקמח) במעבד מזון.
    4. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הביצה,
    5. מתבלים במלח, פלפל וכורכום.
    6. מוסיפים קמח עד שהתערובת מרגישה יבשה ויציבה.
    7. בעזרת ידיים משומנות בשמן זית יוצרים לביבות ומסדרים על מגש תנור עם נייר אפייה (או מטגנים בשמן חצי עמוק).

בתיאבון

הוספת תגובה