לכל מדינה יש את הרוטב מזון המזוהה עימה ||| לאמריקאים רוטב ה-BBQ ולארגנטינאים צ'ימיצ'ורי ||| לטורקים היידרי ולאתיופים פירי-פירי ||| ומה הרוטב של הישראלים? טחינה? סחוג? ||| כל התשובות ומתכונים בהמשך <<<
לכל מטבח לאומי הרוטב שלו
למי שמטייל בעולם או אוהב להיחשף לטעמים ומאכלים שונים (ולפעמים גם משונים) ברחבי העולם, בטוח שתחשפו לרטבים שחלקם מוכרים לכם גם בארץ, וחלקם הם טעם חדש ושילוב חדש לאוכל מוכר. אספנו כתריסר רטבים מוכרים מרחבי העולם, שכדאי שתכירו ואת רובם תוכלו להכין לבד בבית. בכל המתכונים יש לקחת את כל הרכיבים במתכון ולערבב יחד במעבד מזון.
הערה: ברטבים חריפים במיוחד יש להשתמש בכלים שאינכם משתמשים בהם בדר"כ עקב סיכוי להשארות שירי חריפות על הכלים גם לאחר שטיפה במדיח כלים.
ארה"ב: רוטב בר-בי-קיו BBQ Sauce
- 150 גרם רוטב עגבניות
- 60 גרם חומץ בן יין
- 1/2 בצל חתוך דק
- 2 כפות סוכר חום
- כפית פלפל אנגלי
- 1 כפית זרעי סלרי טחונים
- 1 שן שום
- אניס, פלפל אדום טרי
- קמצוץ של פלפל קאיין
- 200 מ"ל מים
ארגנטינה: צ'ימיצ'ורי Chimichuri
- 1 פלפל חריף ארוך, אפוי בגריל, חתוך עד כדי רסק
- 125 גרם שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין
- עלי אורגנו מרוסקים
- 4 שיני שום
- קמצוץ פפריקה
- פטרוזיליה
ספרד: סלסה רומסקו Salsa Romesco
- 1 פרוסת לחם ללא הקשה של הלחם
- 1 עגבניה
- 120 גרם אגוזי לוז
- 5 שיני שום
- 2 פלפל אדום אפויים מהגריל
- 70 מ"ל שמן זית
- 1 כף פפריקה מעושנת
- קמצוץ של פלפל קאיין
- 2כפות אורז או חומץ יין לבן
הולנד: רוטב צ'יפס Frietsaus
רוטב הצ'יפס ההולנדי הוא מיונז דל שומן. מקסימום 25% שומן לעומת מיונז רגיל בו יש לפחות 70% שומן. מעט מתוק יותר ממיונז.
טורקיה: היידרי Haydari
- 250 גרם יוגורט
- 1 שן שום
- אורגנו יבש
- שמיר, מנטה, בזיליקום
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
אתיופיה: פירי-פירי Piri Piri
- 10 פלפל תאילנדי אדום
- 1 פלפל אדמדם
- 8 שיני שום
- 70 מ"ל מיץ לימון
- 70 מ"ל חומץ בן יין לבן
- 125 מ"ל שמן בוטנים
- 1 כף סוכר חום
- 1כף רסק עגבניות
- מלח
תאילנד: נאמפריק נאםNam Phrik Num
- 4-5 פלפל חריף ארוך
- 100 גרם בצל ירוק
- 6 שיני שום
- 200 גרם עגבניות
- כוסברה
- מלח, חומץ ומיץ לימון
קוריאה: רוטב BBQ קוריאני
- החלק הלבן של בצל ירוק – קצוץ דק
- החלק הירוק של בצל ירוק – קצוץ דק
- 1 ראש שום
- 120 גרם רוטב סויה
- 120 גרם סקה
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות שומשום קלוי
- 1 אגס מוצק, חתוך לפרוסות דקות ככל האפשר
ויאטנם: רוטב דגים Nước Mắm
לא מומלץ לעשות בבית את הרוטב הויטנמי המקורי. הוא מורכב ממלח ודגי אנשובי בלבד שמתיישנים ומסריחים ככל שעובר הזמן אבל אין בלתו במטבח ויאטנמי. גרסה מערבית יותר כאן.
תימן: סחוג או זחוק سحوق
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- צרור כוסברה (הרבה ולפי הטעם)
- ראש שום
- שמן זית
- מלח פלפל