כדורי שוקולד, טרפלס, גאנאש וכל מה שביניהם

כדורי שוקולד או טרפלס  ????? גנאש או כדורי שוקולד ????? מה ההבדל ????? מה המשותף ????? ולסיום מתכון. לחצו על התמונה לקריאת המשך הכתבה <<<

טראפלס שוקולד לבן (צילום רחלי קרוט)

טראפלס שוקולד לבן (צילום רחלי קרוט)

גַנַאש או Ganache

זו תערובת של שוקולד מריר ושמנת מתוקה המשמשת למילוי פטיפורים, ציפוי עוגות, עוגיות ועוד. הגאנאש נקרא גם קרם שוקולד או "קרם פריזיאן" (קרם פריזאי).

מקורו של הגאנאש בשוויץ לפני כ-150 שנה. את הגנאש הקלאסי מכינים ברתחת שמנת עתירת שומן וערבובה עם שוקולד מריר מגורר. מערבבים את השוקולד עם השמנת הרותחת עד להמסתו וליצירת קרם אחיד. הגנאש מועשר בליקרים או בחומרי טעם כגון תמצית וניל או תמצית רום.

היחס בין חומרי הגנאש משתנה ממתכון למתכון. נהוג כי היחס בין השוקולד לשמנת הוא יחס 1:1 ולצורך הכנת עיטור לעוגות היחס הוא 3:1.

כדורי שוקולד

כדורי שוקולד אהובים על ילדים גם בגלל הטעם אבל לא פחות מכך בזכות יכולתם להשתתף בהכנת הכדורים והבלילה. המתכון הבסיסי כולל שברי ביסקוויטים, קקאו, חלב, סוכר ושמן. לאחר יצירת הכדורים מגלגלים בפתיתי קוקוס או סוכריות זעירות לציפוי.

צורת ההגשה השגרתית היא כדורים שגודלם כשל כדור פינג-פונג אבל אפשר ליצור כדורים קטנים יותר או "נקניק" ולהגיש פרוסות ממנו ועוד.

בשבדיה נהוג לעשות כדורי שוקולד על בסיס שיבולת שועל במקום בסקוויט. בעבר כדורי השוקולד השבדים נקראו Negerboll כלומר "כדורי כושי" אולם המילא הפכה לא תקינה פוליטית והשם שונה ל- Chocoladboll.

טראפלס  truffle

טראפל היא פטריית כמהין בצרפתית. בשל צורתה הושאל השם לעולם העוגות וכדורי שוקולד בצרפת. הטראפלס הם גאנאש כאשר היחס בין מרכיבי הטראפל שונה. בטראפל היחס הוא 2:1 ( 2 מנות שוקולד למנת שמנת אחת ) ואין בטראפל כל שימוש בבצק או בסקוויט ומקבלים מרקם עדין ונימוח.

מתכון לטראפלס שוקולד לבן ולימונענע

מצרכים:

  • 220 גרם שוקולד לבן
  • 50  גרם חמאה
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 2 כפות סירופ לימונענע סודהסטרים
  • קליפה מגורדת מלימון אחד (על החלק הדק של הפומפיה)

מצרכים לציפוי:

  • 1/2 כוס קוקוס
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 10 עלי נענע קצוצים דק מאוד
  • 2 כפות סוכר לבן
    אופן הכנה:
  1. מניחים את כל המצרכים פרט לסירופ וקליפת הלימון בקערה שמתאימה למיקרו וממיסים בפולסים של 15 שניות עד שהשוקולד נמס ונוצר רוטב חלק.
  2. מוסיפים את הסירופ וגרידת הלימון ומערבבים היטב. אם התערובת מעט מתקשה לכם או הופכת לצמיגית פשוט תערבבו היטב עד שהיא תהיה אחידה במרקם.
  3. מעבירים את התערובת למקרר ומקררים מינימום שעתיים (עדיף לילה שלם) עד שהשוקולד מתקשה לגמרי.
  4. מערבבים בקערה את מצרכי הציפוי.
  5. יוצרים כדורים מתערובת השוקולד שמים במקרר.
  6. באמצעות כפית, מגלגלים בציפוי הקוקוס.
  7. שומרים במקרר עד להגשה.

הוספת תגובה