לרגל יום העצמאות מציע איתן טרבלוס, מבעלי רשת "אגאדיר" ו-"110 בורגר" איך להכין מנגל כראוי
מנגל יום העצמאות
יום העצמאות מזוהה בדרך כלל בטיולים, ארוחות עם המשפחה, Bar-B-Q ו"על האש" ברחבי הארץ. מנגל הוא השם שסיגלנו בארצנו והוא שיבוש השם הערבי מנקל (כירה ניידת).
רשת "אגאדיר" מציגה טיפים ייחודיים להכנת בשר ל"על האש" לרגל יום העצמאות:
7 כללים להמבורגר על המנגל
- לקנות בשר טרי ולא להתפשר.
- הטחינה של הבשר חייבת להיות טחינה גסה.
- לא לערבב את העיסה יותר מידי בכדי שהחלבון לא יפתח יתר על המידה.
- עדיף להכין ערב לפני הארוע, את המסה ולתת לה לנוח.
- כאשר הלהבות נרגעו, והפחמים לבנים, לוחשים, ואי אפשר לקרב את היד לרשת הלוהטת זה הזמן להניח את ההמבורגר.
- הבשר יסגר ויקבל קליפה מצדו האחד וכשנבחין שהבשר מתחיל להזיע זה הזמן להפוך לכמה דקות בהתאם לדרגת העשיה.
- רצוי להכין מרסס מים לכיבוי להבות שובבות.
בתיאבון