חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפים להכנת בשר "על האש"

לרגל יום העצמאות מציע איתן טרבלוס, מבעלי רשת "אגאדיר" ו-"110 בורגר" איך להכין מנגל כראוי

המבורגר (צילום יח"צ)
המבורגר (צילום יח"צ)

מנגל יום העצמאות

יום העצמאות מזוהה בדרך כלל בטיולים, ארוחות עם המשפחה, Bar-B-Q  ו"על האש" ברחבי הארץ. מנגל הוא השם שסיגלנו בארצנו והוא שיבוש השם הערבי מנקל (כירה ניידת).

רשת "אגאדיר" מציגה טיפים ייחודיים להכנת בשר ל"על האש" לרגל יום העצמאות:

7 כללים להמבורגר על המנגל

  1. לקנות בשר טרי ולא להתפשר.
  2. הטחינה של הבשר חייבת להיות טחינה גסה.
  3. לא לערבב את העיסה יותר מידי בכדי שהחלבון לא יפתח יתר על המידה.
  4. עדיף להכין ערב לפני הארוע, את המסה ולתת לה לנוח.
  5. כאשר הלהבות נרגעו, והפחמים לבנים, לוחשים, ואי אפשר לקרב את היד לרשת הלוהטת זה הזמן להניח את ההמבורגר.
  6. הבשר יסגר ויקבל קליפה מצדו האחד וכשנבחין שהבשר מתחיל להזיע זה הזמן להפוך לכמה דקות בהתאם לדרגת העשיה.
  7. רצוי להכין מרסס מים לכיבוי להבות שובבות.

 

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *