אחוה מציעה מבחר טחינות צבעוניות ||| לרגל הקיץ מבחר צבעוני של טחינה ||| טחינה ירוקה, צהובה, אדומה, סגולה ולבנה ||| מבוסס על טחינה גולמית ללא תוספת מלח של אחוה ||| מתכונים של חיים שתיים ||| לפרטים ומתכונים בהמשך <<<
טחינה בצבעים אחוה (צילום סיגל לנדהיים)מצרכים (ל-5 מנות טחינה צבעוניות)
טחינה ירוקה
- 1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
- 3/4 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1 כוס עלי כוסברה
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- 5-6 עלי נענע
- 1 כפית מלח ים
טחינה צהובה
- 1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
- 3/4 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף גדושה אבקת כורכום טחון
- 1 כפית כורכום חי מגורד דק
- 1 כפית שטוחה ג׳ינג׳ר מגורד דק
- 1 כף שטוחה גזר מגורד דק
- 1 כף דבש
- חצי כפית מלח ים
- מעט פלפל לבן טחון
טחינה אדומה
- 1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
- 3/4 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
- 1 כף פפריקה הונגרית חריפה
- 1 כף רסק עגבניות מרוכז
- 1 כפית מלח ים
- חצי כפית כמון
- 4 עגבניות שרי חתוכות דק דק
טחינה סגולה
- 1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
- 3/4 כוס מים
- מיץ מרבע לימון
- 2 שיני שום מגורדות
- חצי סלק מבושל ומגורד דק
- 1 כף סומק
- 1 כפית מלח ים
טחינה לבנה
- 1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
- 3/4 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 2 שיני שום מגורדות
- 1 כפית מלח ים
- 1 כפית כמון
אופן הכנה
טחינה צהובה/אדומה/סגולה/לבנה
- יוצקים בקערה את הטחינה הגולמית
- מוסיפים את המים ומערבבים
- מוסיפים את שאר המרכיבים בכל צבע לחוד
- מערבבים עד לקבלת סמיכות רצויה
- מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.
טחינה ירוקה
- יוצקים בקערה את הטחינה הגולמית
- מוסיפים מים, לימון, מלח ומערבבים
- טוחנים את הירוקים בבלנדר מוט עד לקבלת מחית אחידה
- סוחטים את הנוזלים לתוך קערת הטחינה ומערבבים
- מוסיפים את העלים הטחונים לאט וטועמים, כל אחד לפי טעמו
- מערבבים עד קבלת סמיכות רצויה
- מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.
בתיאבון