ביקור בחומוסיה המיתולוגית של ג'ינג'י ||| חומוס פול, חומוס טחינה או משולש ||| מה סוד החומוס של הג'ינג'י ||| איך מכינים חומוס בבישול סטייל סלואו-פוד ||| כל הפרטים ועוד בהמשך…
המוניטין של הג'ינג'י
הסניף הראשון הוקם ע"י איתי גולן, הג'ינג'י, בן קיבוץ עינת לפני 16 שנים (וסניף נוסף בכניסה למושב נוה ירק הוקם לפני שנתיים). עם הזמן צבר הג'ינג'י מוניטין וללא פרסום – שמעו של החומוס של הג'ינג'י נפוץ הרחק מעבר לתחומי הקיבוץ ואפילו מעבר לראש העין השכנה. החומוס של ג'ינג'י הוא מכולה אדומה עם סככה, שולחנות עץ, בטבע פתוח ומאוורר בתוך חורשת האקליפטוס שבכניסה לקיבוץ עינת, בו הג'ינג'י מתגורר ובו גדל.
הסוד של הג'ינג'י
סוד הקסם של הג'ינג'י (חוץ מצבע השיער) טמון בהשקעה הרבה ובשלבי ההכנה הארוכים של החומוס, כל יום. הג'ינג'י משקיע בבחירת גרגירי החומוס מזן זהבית כמו גם בגרגירי הפול והתהליך דומה להכנת החמין של שבת. הגרגירים מושרים 24 שעות במים על מנת לספוג את המים ולהתרכך. לאחר מכן, מחליפים את המים ומבשלים על פלטה חשמלית של שבת, בטמפרטורה נמוכה וקבועה, את החומוס עד למחרת בבוקר. התוצאה של הבישול הארוך הוא גרגירים שלמים ורכים וללא גרגרים שקליפתם נפתחה או הפכו למחית תוך כידי הבישול ובתוך המים.
האווירה
מיד כשמגיעים לסככה של הג'ינג'י יקבלו את פניכם בברכה ושאלה, חבר'ה צעירים שסיגלו את שפת המקום: היי גבר, יושבים? מה רוצים, משולש או חומוס גרגירים? מה לשתות?
כל סועד או חבורת סועדים מתארגנים על שולחן (ויש הרבה) ומיד מגיעות הפיתות, החריף לימון ובצל. אחריהם השתייה ומיד אח"כ מנת החומוס מהתפריט הכול כך קצר וקולע: חומוס פול או חומוס טחינה או משולש שהוא חומוס עם פול, טחינה וביצה. הכל זריז ומתוקתק וכך משפחות, אנשי עסקים ועובדי כפיים יכולים לאכול ארוחת בוקר או צהרים או ברנץ' מהר ובמחיר הגיוני.
היתרונות בריאותיים של חומוס שכולם צריכים לדעת:
- גרגירי חומוס מסייעים בתהליך עיכול תקין וחילוף חומרים מאוזן וגם תורמים לתחושת שובע במהלך כל היום
- החומוס מפחית ומסייע באיזון כולסטרול
- החומוס עשיר בחלבונים וסיבים תזונתיים, דל בשומן ואף מסייע לירידה במשקל
- החומוס תורם לאיזון לחץ דם גבוה
- החומוס מגביר אנרגיה ומצב רוח (סרוטונין אמרנו?)
חומוס של ג'ינג'י בקיבוץ עינת וצומת מושב נווה ירק. כשר. פתוח בימי ראשון עד חמישי שעות: 10.00-14.30 ובשישי 08:00 עד 13:30. פרטים בפייסבוק <<<
בתיאבון ולבריאות