חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דובשניות וחלות ללא גלוטן

גם לרגישים לגלוטן מגיע לחגוג בראש השנה &&& חלות ודובשניות חגיגיות ללא גלוטן עם קמח בר-אל &&& למתכונים לחצו על התמונה <<<

דובשניות ללא גלוטן (צילום יח"צ חברת בר-אל)
דובשניות ללא גלוטן (צילום יח"צ חברת בר-אל)

קמח ללא גלוטן

הקמח של בר-אל הוא קמח רב תכליתי ומהווה פיתוח טכנולוגי אשר מאפשר להגיע בקלות לתוצאות נפלאות של כל המוצרים המכילים קמח כמו מאפים לחמים, פשטידות, עוגות, עוגיות ועוד. חברת "בר-אל" מייצרת ומשווקת מגוון רחב של מוצרים ללא גלוטן במגוון קטגוריות, כגון – לחמים ומאפים, עוגות, עוגיות, תערובות להכנה בבית, קמחים ועוד. את המוצרים ניתן להשיג ברשתות מזון, בתי טבע, מסעדות, בתי קפה ועוד. המפעל פועל בסטנדרטיים גבוהים ביותר ועל פי תקני איכות של מכון התקנים הישראלי. מחיר חבילה 1/2 ק"ג 17 שקלים.

מתכון להכנת דובשניות ללא גלוטן

מצרכים:

  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס (70 גרם) שמן
  • קצת פחות מחצי כוס (120 גרם) דבש
  • 1/3 כוס (80 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית (3 גרם) קינמון
  • קורט מלח
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן
  • סוכר לבן לציפוי
  • אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:

    1. בקערה, מקציפים קלות עם כלי מקציף ביצה ושמן לתערובת אחידה ובהירה.
    2. מוסיפים לקערה דבש, סוכר חום, קינמון ומלח ומערבבים שנית לאיחוד.
    3. בקערה אחרת שמים את הקמח ומערבבים אותו קלות בעזרת מקציף ומוסיפים לתערובת הרטובה.
    4. מערבבים עד ליצירת בצק הומוגני, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעה.
    5. יוצרים כדורים קטנים, טובלים בסוכר לבן ואז באבקת סוכר ומניחים בתבנית.
    6. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד שהעוגיות נסדקות ומשחימות.
חלה ללא גלוטן (צילום יח"צ חברת בר-אל)
חלה ללא גלוטן (צילום יח"צ חברת בר-אל)

מתכון להכנת חלה חגיגית ללא גלוטן (מתכון ל-2 חלות)

מצרכים:

  • 5/4 כוסות מים חמימים, או חצי מים חצי חלב (300 גרם)
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס שמן (150 גרם, 180 מ"ל)
  • 1 כפית מלח (6 גרם)
  • 4 כפיות שמרים יבשים (20 גרם)
  • 2/3 כוס סוכר (140 גרם)
  • 1 שקית "קמח בר-אל" רב תכליתי (500 גרם)

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

    1. בקערת מיקסר שמים את הקמח בר-אל ובעזרת מטרפה מערבבים קלות.
    2. וסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים במהירות נמוכה באמצעות האביזר גיטרה (K). מוספים את המלח.
    3. מוסיפים את הנוזלים (ביצה, מים ושמן) ומערבבים במהירות בינונית עד גבוהה לכ-5 דקות.
    4. משמנים קערה ואת הידיים ומעבירים את הבצק הדביק לקערה המשומנת, יוצרים כדור ומשמנים אותו באמצעות הידיים. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה)
    5. משמנים את משטח העבודה ואת הידיים. מחלקים את הבצק ל2 חלות. וכל חלה ל-3 רצועות. קולעים צמה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב.
    6. מברישים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25-30 דקות.

פרטים ומתכונים נוספים באתר

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *