בכל ביקור בפריז חובה פטיסרי Patisserie

בכל ביקור בפריז מומלץ לטעום מדברי המאפה המיוחדים של צרפת ||| קרואסון או מקרון באחד מסניפי לדורה Ladurée ||| אקלר או ארוחה קלה מתוקה במרכז הקולינרי של פושון Fauchon ||| הרבה מתוק בפייר הרמה Pierre Hermé או אנג'לינה Angelina ||| כל הפרטים ורשמים בהמשך…

מקרונים (צילום דן בר-דוב)

לדורה Ladurée

רשת הפטיסרי קיימת כבר יותר מ-150 שנים. ההתחלה היתה יחד עם פתיחת האופרה גרנייה של פריס . Garnier Opera House אנשי החברה הגבוהה שבאו לאופרה חיפשו ומצאו מקום לבילוי לפני ואחרי האופרה. הסניף פרח והפך גם לבית תה ואח"כ גם קפה והיום זו רשת עם סניף ברחבי תבל.

בפריז תמצאו 3 סניפים בעיר ועוד 2 בכל אחד משדות התעופה של העיר:

  • הסניף שנמצא במיקום בו הוקם הסניף הראשון כבר מאז שנת 1862. כתובת: 18 Rue Royale
  • סניף שדרות האליזה בכתובת: 75 Av. Des Champs Elysées
  • סניף בונפרט  Bonaparte בכתובת: rue Jacob 34
  • סניף שדה תעופה אורלי: טרמינל Ouest, אולם 2
  • סניף שדה תעופה שרל דה-גול: טרמינל F2

פושון Fauchon

הפטיסרי של משפחת פושון הוא מוסד שהפך מפטיסרי שהתחרה עשרות שנים בפיטסרי של משפחת לדורה, למוסד ומרכז קולינרי של פריז. המתחם של פושון נמצא בכיכר המדלן Place de la Madeleine וההתפתחות של פושון היא בהרחבת המגוון לתחומים נוספים במטבח ולא רק פטיסרי, ומכירה דרך האינטרנט באתר…    כתובת: 30 Place de la Madeleine

פייר ארמה Pierre Hermé

הפיסייר פייר ארמה עבד שנים רבות בפושון והתמחה במקרונים שלו. בשנת 1996 פרש ארמה והקים את הסניף הראשון הנושא את שמו Pierre Hermé Paris. הרשת התפתחה מאד וכיום רק בפריז יש 16 סניפים (כתובת הסניפים באתר…). תוכלו למצוא פייר ארמה במקומות רבים נוספים ברחבי תבל אבל אין כמו מקרון טרי בפריז.

אנג'לינה Angelina

עוד מקדש פטיסרי שפועל כבר מאז שנת 1903 באותה כתובת: 226 rue de Rivoli. מיקום הפטיסרי כל כך קרוב למוזיאון הלובר הופך את המקום לפטיסרי ההומה תיירים ומכורים לסוכר מבוקר עד ערב. פרטים באתר…

הוספת תגובה