רוצים לפנק את זה שלצידך בארוחה רומנטית ומפנקת ? ||| אין צורך ללכת למסעדה יקרה ולשלם ממיטב כספכם ||| שף אושר אידלמן ו- Olea Essence מבית הבד של הגולן מציגים מתכון שיכניס הרבה טעם ורומנטיקה הביתה ||| למתכון <<<
פילה סלמון צרוב
רכיבים
- 4 פילטים של דג סלמון טרי, 180 גרם כל אחד – עם עור וללא עצמות
- 2 כפות שמן זית "טבחא"
- שיני שום שלמות
- 1 ענף רוזמרין
- מיץ מ-1/2 לימון
- 10 גרם חמאה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- מוצאים את הדגים מהמקרר כשעה לפי בישולם
- מחממים מחבת טפלון
- משמנים ומתבלים במלח ופלפל את הדגים (מלח על עור הדג קריטי ליצירת פריכות)
- יוצקים1 כף שמן זית למחבת יחד עם הדגים כשהעור כלפי מטה, מוסיפים גם את הרוזמרין והשום
- מטגנים על אש בינונית-גבוהה כ-5 דקות או עד ש-3/4 מהדג בושל, רק אז הופכים את הדג לצידו השני (העור אמור להיות קריספי)
- מוסיפים את החמאה והלימון, ובעזרת כף שופכים ממיצי הבישול על הדגים
- מעבירם לצלחת הגשה ואוכלים מיד
סלט שומר וגראני סמית'
רכיבים לסלט
- 2 שומר – פרוסים דק
- 2 תפוחי גראני סמית' – פרוסים דק
- 1/2 בצל סגול קטן פרוס דק
- 1 כוס כרוב לבן – פרוס דק
- 3 כפות עירית קצוצה גס
- 1 כוס אורוגולה
רכיבים לרוטב
- 2 כפות שמן "כורסי"
- 1/2 חומץ בן יין לבן
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
- 1/2 כפית דבש
- קורט פלפל שחור גרוס
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- פורסים דק את כל הירקות אל תוך קערה
- מכניסים לצנצנת קטנה את כל רכיבי הרוטב ומשקשקים במרץ
- יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד
ארטישוק ירושלמי פריך
רכיבים
- 250 גרם ארטישוק ירושלמי
- 2 כפות שמן זית "קורסי"
- 2 שיני שום שלמות
- ענפי טימין טרי
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- שוטפים את הארטישוק הירושלמי, מעבירים לסיר יחד עם קורט מלח ומכסים במי ברז קרים
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עד ריכוך, מסננים
- חוצים את הארטישוק הירושלמי לאורכו, מושחים ב-1 כף שמן זית ומתבלים במלח פלפל וטימין
- מחממים היטב מחבת טפלון, מוסיפים את כף שמן הזית השנייה, שיני השום ואת חצאי הארטישוק הירושלמי כך שהצד החתוך כלפי מטה
- מטגנים עד הזהבה כ-4 דקות, הופכים ל-2 דקות נוספות ומגישים מיד (ניתן לשמור בתנור חם עד ההגשה).
סלסה ורדה
רכיבים
- תחתיות ארטישוק (או 215 גרם או 1 פחית שימורים במשקל 390 גרם)
- 2 צרורות פטרוזיליה – עלים מופרדים
- 3 שיני שום
- זיתים ירוקים גדולים – מגולענים
- 3 כפות עירית קצוצה
- 3 פילה אנשובי
- 1 לימון קטן – מיץ וגרידה
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 1 ושליש כוסות שמן זית "טבחא"
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- מסננים את תחתיות הארטישוק, חותכים גס
- מעבירים את כל הרכיבים למג'ימיקס או בלנדר ידני וטוחנים בפולסים עד למרקם הרצוי
הרכבת המנה
מסדרים כל מרכיב על צלחת ולהתענג
בתאבון