חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ארוחה רומנטית עם סלמון, ארטישוק ושומר

רוצים לפנק את זה שלצידך בארוחה רומנטית ומפנקת ? ||| אין צורך ללכת למסעדה יקרה ולשלם ממיטב כספכם ||| שף אושר אידלמן ו- Olea Essence מבית הבד של הגולן מציגים מתכון שיכניס הרבה טעם ורומנטיקה הביתה ||| למתכון <<<

ארוחה רומנטית עם סלמון, ארטישוק ושומר (צילום: אושר אידלמן )
ארוחה רומנטית עם סלמון, ארטישוק ושומר (צילום: אושר אידלמן )

פילה סלמון צרוב

רכיבים

  • 4 פילטים של דג סלמון טרי, 180 גרם כל אחד – עם עור וללא עצמות
  • 2 כפות שמן זית "טבחא"
  • שיני שום שלמות
  • 1 ענף רוזמרין
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 10 גרם חמאה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • מוצאים את הדגים מהמקרר כשעה לפי בישולם
  • מחממים מחבת טפלון
  • משמנים ומתבלים במלח ופלפל את הדגים (מלח על עור הדג קריטי ליצירת פריכות)
  • יוצקים1 כף שמן זית למחבת יחד עם הדגים כשהעור כלפי מטה, מוסיפים גם את הרוזמרין והשום
  • מטגנים על אש בינונית-גבוהה כ-5 דקות או עד ש-3/4 מהדג בושל, רק אז הופכים את הדג לצידו השני (העור אמור להיות קריספי)
  • מוסיפים את החמאה והלימון, ובעזרת כף שופכים ממיצי הבישול על הדגים
  • מעבירם לצלחת הגשה ואוכלים מיד

סלט שומר וגראני סמית'

רכיבים לסלט

  • 2 שומר – פרוסים דק
  • 2 תפוחי גראני סמית' – פרוסים דק
  • 1/2 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1 כוס כרוב לבן – פרוס דק
  • 3 כפות עירית קצוצה גס
  • 1 כוס אורוגולה

רכיבים לרוטב

  • 2 כפות שמן "כורסי"
  • 1/2 חומץ בן יין לבן
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
  • 1/2 כפית דבש
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • פורסים דק את כל הירקות אל תוך קערה
  • מכניסים לצנצנת קטנה את כל רכיבי הרוטב ומשקשקים במרץ
  • יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד
ארוחה רומנטית, שמן זית ויין (צילום אשר אידלמן)
ארוחה רומנטית, שמן זית ויין (צילום אשר אידלמן)

ארטישוק ירושלמי פריך

רכיבים

  • 250 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 2 כפות שמן זית "קורסי"
  • 2 שיני שום שלמות
  • ענפי טימין טרי
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • שוטפים את הארטישוק הירושלמי, מעבירים לסיר יחד עם קורט מלח ומכסים במי ברז קרים
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עד ריכוך, מסננים
  • חוצים את הארטישוק הירושלמי לאורכו, מושחים ב-1 כף שמן זית ומתבלים במלח פלפל וטימין
  • מחממים היטב מחבת טפלון, מוסיפים את כף שמן הזית השנייה, שיני השום ואת חצאי הארטישוק הירושלמי כך שהצד החתוך כלפי מטה
  • מטגנים עד הזהבה כ-4 דקות, הופכים ל-2 דקות נוספות ומגישים מיד (ניתן לשמור בתנור חם עד ההגשה).

סלסה ורדה

רכיבים

  • תחתיות ארטישוק (או 215 גרם או 1 פחית שימורים במשקל 390 גרם)
  • 2 צרורות פטרוזיליה – עלים מופרדים
  • 3 שיני שום
  • זיתים ירוקים גדולים – מגולענים
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • 3 פילה אנשובי
  • 1 לימון קטן – מיץ וגרידה
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1 ושליש כוסות שמן זית "טבחא"
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • מסננים את תחתיות הארטישוק, חותכים גס
  • מעבירים את כל הרכיבים למג'ימיקס או בלנדר ידני וטוחנים בפולסים עד למרקם הרצוי

הרכבת המנה

מסדרים כל מרכיב על צלחת ולהתענג

 

בתאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *