לרגל עצמאות מתכון חגיגי לאצבעות חלוה מושלמות, עטופות בבצק פילו קריספי ומוגשות לצד רוטב תותים או סירופ שוקולד.
קינוח קל ומהיר להכנה
המתכון הופק בשיתוף בין "אחוה" ואתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ("הרשימות של אתי"). זו דרך קלה ומהירה ביותר להפוך את סדרת החטיפים החדשה של אחוה fingers , לקינוח של ממש. למעשה, ניתן להשתמש בכל טעם מהסדרה החדשה – וניל, פולי קקאו, פיסטוק וללא סוכר – ולהרכיב שילוב של טעמים חדשים. נסו בבית ולא תתאכזבו.
מצרכים (כ- 14 יחידות)
- 7 עלי פילו טריים (10 עלים בחבילה)
- חבילת חטיפי חלוה fingers בטעמי וניל או פולי קקאו (7 אצבעות בחבילה)
- 100 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 1 כף שמן סויה לשימון העלים
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף שומשום
- לרוטב התותים:
- 3-4 כפות ריבת תותים
- 2-4 תותים טריים טחונים היטב
- 1 כף מים
- 1 כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה
- הכנת ה"אצבעות": על משטח עבודה נקי מניחים חצי עלה פילו ומורחים אותו במעט שמן, עליו מניחים עלה נוסף וגם אותו מורחים בשמן. חשוב לכסות את עלי הפילו במגבת כדי שלא יתייבשו.
- במרכז העלה מניחים 1-2 קוביות שוקולד, מעליהם מניחים בעדינות חטיף פינגרס חלוה ומגלגלים לסגירה. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים ומכינים כך את כל האצבעות.
- מושחים מעט ביצה על כל אצבע ומפזרים שומשום.
- אופים על נייר אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות ועד להשחמה נאה (כאשר האצבעות זהובות למעלה ובתחתית).
- להכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המרכיבים ומאכסנים בכלי.
- הצעת הגשה: על צלחת שטוחה, מגישים 2 אצבעות פילו חלוה לצד כדור גלידה ורוטב תותים.
בתיאבון ! ! !