היום הוא יום העוגיות הביתיות HomemadeCookiesDay# ||| באתר יש עשרות מתכוני עוגיות ביתיות והפעם גם עוגיות שוקולד צ'יפס עם טוויסט ||| כבר פרסמנו מתכון קלסי של עוגיות שוקולד צ'יפס ||| עכשיו תקבלו מתכונים קלים לכל המשפחה עם שדרוגים מעניינים ||| חפשו באתר מתכונים ביתיים נוספים ובכיף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס ו- M&M
מצרכים
- 100 גרם סוכר
- 120 גרם סוכר חום דמררה
- 1/2 כפית מלח דק
- 1כפית תמצית וניל
- 1 ביצה L
- 210 גרם קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס שוקולד צ’יפס מיני
- 100 גרם שמן זית עדין (או 150 גרם חמאה רכה)
- שדרוג: שוקולד M&M צבעוני
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- במיקסר יד מקציפים את שמן הזית (או חמאה) עם שני סוגי הסוכר, תמצית וניל ומלח כ- 2 דקות במהירות גבוהה
- מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים לפיזור השוקולד צ'יפס בכל המסה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- יוצרים עוגיות קטנטנות על גבי התבנית עם כף או בידיים
- טיפ: אפשר ליצור גליל ולעטוף בניילון נצמד. לקרר במקפיא וכשיציב לחתוך לפרוסות אותן נסדר על הנייר אפייה בתבנית
- נכניס התבנית לתנור ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה
- שדרוג: לפני האפייה ננעץ סוכריית M&M בכל עוגייה לפי הצבע האהוב על קהל הסועדים
מתכון: עוגיות שוקו-צ'יפס עשירה
מצרכים
- לא מומסת
- 75 גרם סוכר חום דמררה
- 75 גרם סוכר לבן
- 1 ביצה M
- 1כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 180 גרם קמח לבן
- 80 גרם שמן זית עדין (או 120 גרם חמאה רכה)
שוקולד מעשיר
- 50 גרם שוקולד מריר חתוך לשברים קטנים מאד
- 50 גרם שוקולד חלב חתוך לשברים קטנים מאד
- 50 גרם שוקולד לבן חתוך לשברים קטנים מאד
שדרוג חליפי ל-3 סוגי השוקולד לעיל
- 100 גרם שוקולד לבן חתוך לשברים קטנים מאד
- 50 גרם בייגלה שמיניות או עגולים קטנים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מערבבים בעזרת כף עץ את שמן הזית (או החמאה) עם הסוכר (חום ולבן) עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עד איחוד
- מוסיפים תמצית וניל, סודה לשתייה וקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק רך ואחיד
- מוסיפים את השוקולדים (3 הסוגים או גרסת השוקולד וביגלה) ומערבבים היטב בבצק
- יוצרים עוגיות בעזרת כף (ממלאים את הכף בנדיבות) ומניחים בתבנית המרופדת
- מכניסים לתנור ואופים 10 דקות
מתכון: עוגיות שוקו-צ'יפס בריאה
מצרכים
- 150 גרם סוכר חום
- 170 גרם שמן זית עדין (או חמאה בטמפרטורת חדר)
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח חיטה מלאה)
- 1/2 כוס קוואקר דק (אפשר גם גס)
- 100 גרם שוקולד צ'יפס איכותי (או שוקולד מריר חתוך לשברים קטנות)
- 1 כוס אגוז מלך קצוצים קטן
- חופן צימוקים כהים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מערבבים את הסוכר והשמן זית (או חמאה) בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד שנוצרת תערובת קרמית
- מוסיפים את התמצית וניל וביצים
- מוסיפים את המלח והסודה לשתייה, תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הקמח והקוואקר לערבוב מינימאלי לקבלת מסה אחידה
- מוסיפים הצימוקים, אגוזים, שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהשברים מתפזרים בכל המסה
- יוצרים עם ידיים רטובות כדורים ומשטחים אותם על פני התבנית
- אופים 10-15 דקות עד הזהבה
בתיאבון
* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו