חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

נסיעת מבחן: טויוטה פריוס Plug-in Hybrid בגליל המערבי

נסיעת מבחן עם רכב ירוק וידידותי לנוהגים ולסביבה ||| גבינות וקפה במחלבת אלטו בשמרת ||| נור – אוכל דרוזי בג'וליס ||| יקב שטרן ועמותת התיירות זמן גליל מערבי ||| ביצועים ונוחות נהיגה ונסיעה עם הפריוס פלאג אין היבריד של טויוטה ||| נועלוש עם הרבה פנינים קולינריים ותכניות של יין ושוקולד ||| תרשיחא עם גלידה בוזה ואלומה ביסטרו גליל ||| כל הפרטים והחוויות בהמשך…

טויוטה פריוס Plug-In היברידית 2020 (צילום דני בר)

ירוק בגליל המערבי

בחרנו הפעם לצאת לנסיעת מבחן תיירותית עם רכב שהציון במדד זיהום האוויר הוא הטוב ביותר – ירוק כהה שמשמעותו זיהום אוויר מזערי וקבענו נסיעה לאחד האזורים הירוקים בישראל, כל השנה – הגליל המערבי.

טויוטה פריוס Plug-in Hybrid

יצאנו לדרך עם רכב בעל יכולת הנעה חשמלית בלבד או היברידית תלוי בצורך וכמובן תלוי בתנאי הדרך והמרחק הרצוי. יצאנו עם סוללה טעונה 100% ורק על סוללה הרכב הפתיעה אותי בתאוצה ובמהירות אליה הגיע הפריוס בכביש מהיר וכמובן שזה בא על חשבון הירידה המהירה במה שיש לי בסוללה. לצורך כך יש כמובן גם את המנוע שבשילוב נכון של נסיעת ECO וטעינה של המצבר קיבלנו הרבה כוח ומהירות כפי שאני אוהב ברכב, ביחוד בנסיעת מבחן בהרי הגליל.

Alto אלטו עם גבינות עזים בשמרת (צילום דני בר)

זמן גליל מערבי – לטעום. לחוות. לגלות.
עם סלוגן כזה, זו היית הכתובת הטבעית לפנות אליו על מנת לארגן יום של אוכל ויין בגליל המערבי. פניתי למיכל שילוח גל-נור, מנכ"לית עמותת זמן גליל מערבי לקבל את עזרת העמותה על מנת לגלות קצת מהפנינות שנמצאות בגליל המערבי ופחות מוכרות לתיירים מהמרכז. ואכן, מיכל הכינה לנו תכנית מאתגרת ועמוסה עליה נספר בהמשך.

בתחנתנו הראשונה גם פגשנו את מיכל המנכ"לית שגם סיפרה על העמותה וכיצד בקיץ 2011 יזמו ג'וני שטרן (איתו נפגש בהמשך), אמנון גופר המוכר לי מסיורי תיירות אחרים בגליל ודני קידר, שצרפו לעמותה שהקימו אמנים, ייננים, גבנים, שפים, מוסיקאים, מורי דרך, בעלי מלאכה ותיירני בוטיק קטנים באזור הגליל המערבי שלא זכה למספיק תשומת לב ויחסי ציבור כמו הגליל העליון והגולן.

העמותה שצמחה מהשטח, הפכה עם השנים לשחקן מרכזי על מפת התיירות של הגליל המערבי, והיא עובדת בשיתוף פעולה עם ארגונים העוסקים בתיירות באזור, המועצות השונות, מלונאים ובעלי צימרים וכן עם הרשות לפיתוח הגליל, עמותת התיירות גליל מערבי, אשכול גליל מערבי. בזמן גליל מערבי חברים עסקי תיירות וקולינריה בבעלות יהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים, שהניחו בצד את הפוליטיקה וחברו יחדיו במטרה לקדם את התיירות, ולפתח את אזור הגליל המערבי, בין הר מירון במזרח לים התיכון במערב. לעמותה יש מרכז מידע שוקק בעיר העתיקה בעכו שמהווה תחנה חשובה למטיילים באזור.

תחנה ראשונה: מחלבת אלטו  – Alto גבינות עזים כפריות, קיבוץ שמרת

פלטת גבינות עיזים באלטו (צילום דני בר)

תחנתנו הראשונה היתה במחלבת אלטו בקיבוץ שמרת צפונית לעכו. פגשנו במקום את בנות משפחת מזן, חברי הקיבוץ שסיפרו לנו את סיפורו של המקום וכמובן הגישו לנו טעימות ממבחר הגבינות שמיוצרות ומוגשות במקום. שמענו על אריאל, אבי המשפחה החל את דרכו כגבן במחלבה של הקיבוץ וכך נחשף לרזי מלאכת הגבנות Cheese Maker. עם השנים הקימה המשפחה את מחלבת הבוטיק המשפחתית ולאט לאט הרחיבה את מגוון הגבינות והטעמים. לפני מספר שנים, שקד הבת הבכורה במשפחת שקד, יזמה את הרחבת הפעילות לבית קפה לצד המחלבה. בית הקפה מבוסס על תפריט חלבי של מוצרי המחלבה ולצידו גם מעדנייה לממכר ללקוחות בית הקפה ובכלל. שמענו על ההתמודדות בימי הסגר ואחריו וכיצד שינו את המודל העסקי והתאימו אותו לימי הקורונה עם משלוחים מוגברים והרחבת מגוון המוצרים שכולם מקומיים. כשר. כתובת Waze מחלבת אלטו, שמרת. פרטים באתר… ובטל': 054-5614644

ממשיכים בדרכי הגליל

יצאנו משמרת בדרכנו לתחנתנו הבאה. לפריוס פלאג-אין ההיברידית יש מראה חדשני עם תוספות של תאורה הן בחזית והן מאחור, שהם בהחלט מראה מרענן של טויוטה.

לוח המחוונים המרכזי עשיר במידע הן על הדרך והסביבה ולא פחות חשוב מכך, על מצבי הנהיגה החסכונית, השימוש במצבר ועוד. מתחתיו מסך מערכת המולטימדיה עם גישה מהירה לשלל אזורים אבל חבל שהקישוריות ל- Waze לא בילט-איו. מתחת למסך המולטימדיה נמצאת ידית תיבת ההילוכים האלגנטית ובמיקום שונה וכיפי. תנועה קלה באצבע והשילוב הרצוי מופעל. לעומת זאת, בלם החנייה שכבר מקובל לקרוא לו בלם יד, הוא בפריוס ב…רגל. אמריקה.

תחנה שניה: נור Noor אוכל דרוזי, ג'וליס

נור אוכל דרוזי, ג'וליס (צילום דני בר)

פגשנו במסעדת נור את בסמה חיר ואת נור, בנה. לפני שנפרשה על השולחן מלוא קולקציית המנות המקומיות המוגשות במקום, ביקשנו מבסמה לשמוע את סיפורו של המקום הכול כך מואר ומזמין, ממש במרכז ג'וליס. בין סט מנות ראשונות לעיקריות שלא יכולנו לאכול מכולן, התיישבה בסמה וסיפרה על בעלה שנפצע אנושות בעת שירותו בצה"ל בזמן שהיתה בהריון עם בנם נור, והחליטה לבנות את חייה בשתי ידים גם בניגוד לדעת המשפחה והסביבה בכפר. ההתחלה היתה באפיית העוגות של בסמה אחרי שלמדה קונדיטורייה ועד פתיחת בית קפה נור בו בילתה את רוב שעות היום וימי השבוע. ברבות הימים בית הקפה הפך למסעדה טרנדית לתושבי המקום שחיפשו תפריט צעיר ועדכני אולם ביחד עם עמותת זמן גליל מערבי שינתה התפריד והמיקוד לאוכל דרוזי מקומי והתחילה לקבל תיירות ישראלית וקבוצות שגם טעמו את המטבח הדרוזי וגם שמעו את סיפור חייה ומאבקה של בסמה, אשא דרוזית עצמאית שלקחה את גורלה בידה.

ומה אכלנו? מה לא. כמובן 2 סוגי פיתות, חומוס אסלי, טחינה, כרובית, סלט מברדיה שהוא בורגול עם רוטב עגבניות ונענע, חצילים וקישואים ממולאים, עלי גפן ממולאים ועוד. אבל לדעתנו המנה הכי שווה והכי חשובה, ואל תוותרו עליה כשתגיעו לנור, הוא לשמוע את סיפורה של בסמה – מעורר השראה ומרתק. כתובת Waze מסעדת נור אוכל דרוזי, ג'וליס. פרטים באתר… ובטל': 050-6522280

שולחן עמוס במבחר מנות דרוזיות, נור, ג'וליס (צילום דני בר)

עולים לתובל

יצאנו לדרך לכיוון מערב במעלה ההר לקיבוץ תובל שם תחנתנו הבאה. מנוע ה-1.8 ליטר של הפריוס יחד עם המנועים החשמליים מפיקים 122 כו"ס שמאיצים את הרכב במעלה הדרך ללא כל מאמץ או קולות של מאמץ. תיבת ההילוכים המשודכת למנוע עושה העבודה ביעילות וברצף חלק של העברות. זינוק לעקיפה במעלה הדרך הגלילית קל קלות ומשרה ביטחות לפעול נכון בנהיגה מבלי חשש וצורך להרחיב את מרחב הביטחון בעקיפות גליליות בצהרי יום עמוסים בכביש.

יום המבחן שלנו הסתבר כאחד הימים החמים השנה, למרות שזה כבר ספטמבר. מערכת בקרת הטמפרטורה לא הכבידה על ביצועי הרכב למרות הצורך להפעיל המזגן בעוצמה כדי להתגבר עם 45 מעלות בצל.

תחנה שלישית: יקב שטרן, קיבוץ תובל

את יקב שטרן ואת ג'וני שטרן אני מכיר שנים רבות וגם הייתי אצלו ביקב בעבר. אבל הנסיבות של ימי הקורונה וגם מעורבותו בהקמת מיזם התיירות זמן גליל מערבי, הם צד שלא הכרתי וביקשתי לשמוע ממקור ראשון על המיזם תוך כדי טעימות של מספר יינות מובחרים מעשה ידיו של ג'וני. במרכז המבקרים מוצב שולחן עץ ענק עליו מוגשים יינות הטעימות שהמבקרים בוחרים לטעום ולשמוע מפי ג'וני שטרן על היין ועל עשיית יין בגליל המערבי מיינות הגדלים בכרמים סביב תובל אבל גם מכרמים אחרים בגליל ובגולן. כתובת Waze יקב שטרן, תובל. פרטים באתר… ובטל':054-3034361. תזכורת חשובה: אם שותים לא נוהגים!!!

ממשיכים צפונה בנוחות

שיש מה לומר אין לחשוש והסביבה תומכת (צילום דני בר)

שמנו פעמינו צפונה לכיוון כפר ורדים, בדרך המאפשרת גם לבחון תאוצה ומהירות ואכן, הפריוס פלאג-אין יודעת להאיץ מהר (עפ"י יצרן, 0-100 קמ"ש ב- 11.1 שניות והמהירות המרבית לא נספר, אבל בהחלט מספקת ומרשימה. אחיזת הכביש בעיקולי הדרך היתה מצוינת ומקנה ביטחון בבטיחות הנסיעה עם הטויוטה הכל כך ירוקה ושומרת על איכות האוויר שלנו.

חשוב לא פחות להכיר את כל מערכות הבטיחות העוטפות את הנהג ויושבי הרכב. כולל בלימת חירום אוטונומית, הזהרה ותיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, עמעום תאורה וניטור והזהרה בשטחים מתים מהצד ומאחור.

תחנה רביעית: נועלוש, קונדיטוריה ובית קפה מעדניה, מעלות-תרשיחא

נועלוש עם שייק קר ונגיעות מאפה צרפתי (צילום דני בר)

כשהגענו לנועלוש, מבחוץ המקום נראה מאד לא נוצץ ומשך את תשומת ליבנו השלט הפגנה שבעלי נועלוש לא חוששים להביע בו את דעתם על המצב בו אנו שרויים. כבר בכניסה ניכר שהגענו למקום אחר – סיפור של אפייה, אוכל בטוב טעם ועוד. ביקשנו ממוטי יפרח לספר לנו מה סיפור המקום ומה התוכניות לאחר סגר הקורונה. במקום פועלת קונדיטוריה גם כל הלילה על מנת לספר את דברי המאפה והעוגות כבר השכם בבוקר. בקונדיטוריה המעוצבת מייצר מוטי, בוגר הקורדון בלו, פריז Le Cordon Bleu, Paris, מגוון של עוגות, עוגיות ודברי מאפה בסגנון צרפתי. במעדניה והמסעדה הצמודים למאפייה, אוספת נועה ומרכזת מגוון מרשים של כל טוב הארץ וגם מהעולם. בין היתר, תוכלו למצוא שם מגוון גדול של גבינות, דגים מעושנים, יין ומוצרי מעדניה מיוחדים. במסעדה מוגשות מנות המתבססות על מוצרי המעדנייה ותפריט חלבי עשיר ומגוון. מוטי סיפר לנו על ההתמודדות הלא פשוטה של סגר ושינוי בהדגשים העסקיים אבל מצד שני הם נמצאים לקראת שלב חדש בהתפתחות המקום עם חנות יין ושוקולד ולרונה Valrhona הצרפתי האיכותי. כשר חלבי. כתובת Waze: נועלוש, מעלות תרשיחא. פרטים באתר… ובטל': 04-6000068.

נועלוש עם דברי מאפה צרפתיים (צילום דני בר)

נוחות ושקט

מושבי הנהג וזו שלצידו מרווחים באופן יוצא דופן לרכב שהוא לא SUV. מצאתי מרחב לכל הגוף מעורסל במושב ומשען מצויין לכתפיים והראש והרגליים….חופשיות ומרווחות. שדה הראיה לפנים ולצדדים מעולה וה"אף" הקצר מעולה בחניה, ומראות הצד ממוקמות כך שיש שדה ראייה מצויין לצדדים. שדה הראיה לאחור תלוי בגובה הנהג או צורת הישיבה כך שתוכלו לראות לאחור דרך אחד החלונות האחוריים או גם דרך החלון הנמוך יותר.

בידוד הרעשים מעולה וגם רעשי הרוחות כמעט ולא הורגשו ואילו רעשי המנוע כלל לא נשמעו והיה חסר לי בלוח המכוונים, מד סיבובי מנוע כי קשה היה לשמוע את המנוע מתאמץ בעליות הגליל המערבי ובסמטאות הכפרים.

תחנה חמישית: בוזה – פשוט גלידה, תרשיחא

במרכז תרשיחא נמצאת חנות הגלידה בוזה שהיא אטרקציה בפני עצמה אבל סיפור המקום לא פחות חשוב ומעניין, ואליו שמענו כשנפגשנו בסיום היום עם אחד השותפים, בן תרשיחא, עלאא סוויטאת. בוזה היא גלידריה שמציע מגוון גדול של גלידות שנעשית טרייה ומחומרים מקומיים ובכל ביקור תמצאו הפתעה עם טעם חדש פרי מוחו הקודח של אדם זיו, אמן הגלידה או כפי שהוא נקרא באיטליה Gelatieri. ביולי 2012, פתחו אדם בן קיבוץ סאסא ועלאא את החנות הראשונה של בוזה במרכז תרשיחא, על מנת לפגוש את תושבי מעלות תרשיחא מחד ולא פחות מכך, את המטיילים בתרשיחא – מפגש של לקוחות יהודים וערבים בכל גיל באמצעות גלידה טרייה, מקומית המיוצרת במקום בעבודת יד. בין הטעמים המיוחדים של בוזה אפשר למצוא ערק אשכוליות מפתיעה ומרעננת את חום היום, מסקרפונה תאנים שהיא מפגש של איטליה והגליל, קפה עם הל ועוד. ועל שום מה בוזה? בוזה היא גלידה מסטיק סורית שמאד מקובלת בכפרי הגליל ויש אומרים שאין גלידה אחרת בגליל, רק בוזה. כתובת Waze: גלידריה בוזה, מעלות תרשיחא . פרטים באתר…

תחנה שישית: אלומה – ביסטרו גלילי בצפון, תרשיחא

ניוקי בעלמה, תרשיחא (צילום דני בר)

לסיום היום העמוס חוויות קולינריות בגליל המערבי, נפגשנו עם עלאא סוויטאת באלומה, שהיא מסעדה ותיקה בדרך שבין כפר ורדים לתרשיחא.

עלאא סיפר לנו על איך התחיל כילד לעבוד באלומה ולאט לאט צמח במקום עד שלפני שנים אחדות רכש את המסעדה מהזוג שהקים את המסעדה לפני 22 שנים. בחרנו מספר מנות קלות שעלאא הציע כי כבר אי אפשר היה לאכול הרבה והמנות שהוצעו קלעו למצבנו.

התחלנו עם קרפצ'יו קולרבי עם שמן זית, לימון, קצח, פיסטוק, שמן כמהין ופרמז'ן (42 שקלים) שהיה מפתיע ומרענן, סלט עגבניות אלומה עם גבינת תולום וזעתר (44 שקלים) עשיר בצבע ומיץ טבעי מהעגבניות ולצידם סלט חסות של עלים צעירים, אנדיב, בצל סגול, צנונית וגבינת בושה (42 שקלים). לסיום חלקנו גם מנת ניוקי תפוח אדמה, כמהין, חמאת ערמונים וגבינת פרמז'ן מיושנת (98 שקלים) שלא היתה מביישת אף מסעדה באיטליה. בין המנות עלאא סיפר איך לפני 8 שנים פגש בשולחן שלידינו, את אדם שהציע לו להפוך לשותף עסקי ולהקים יחד את הגלידריה בוזה.

לדברי עלאא אלומה פתוחה רק בשעות הערב מהשעה 19:00 ועד 22:00 ותושבי האזור כמו גם מטיילים רבים מגיעים לארוחת ערב איכותית ובאווירה רגועה – שילוב של קולינריה מודרנית עם נגיעות מסורתיות. כתובת Waze: אלומה ביסטרו גלילי . פרטים באתר… ובטל': 04-9574477.

טויוטה פריוס פלאג-אין היברידית 2020 (צילום דני בר)

סיכומו של יום ושל נסיעת מבחן

כשתבחרו לנסוע לגליל המערבי בקרו באתר של זמן גליל מערבי בקישור… או בקרו במרכז מידע JNF-USA בעכו העתיקה, רח' סאלאח א-דין עכו העתיקה. פתוח כל ימות השבוע. פייסבוק ובטל': 04-6015533. בנוסף, הבחירה בטויוטה פריוס Plug-in Hybrid נמצאה כמוצלחת ביותר עם שילוב של להיות שוחרי איכות הסביבה מחד, ואוהבים פינוק ונוחות לא פחות מכך. הפריוס פלאד אין היברידית עונה על הציפיות. ציון בטיחות מקסימאלי וציון איכות ומינימום זיהום אוויר מקסימאלי ובמחיר של החל מ-165,000 שקלים ישתלמו לאורך זמן כי צריכת הדלק המדהימה של הפלאג אין היברידית, כ-25 ק"מ לליטר דלק 95, תחזיר את ההשקעה לאורך זמן.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *