מתכון: פסטה טיאטלה עם עגבניות שרי ופיקורינו

מנה ים-תיכונית קלאסית, צבעונית ורעננה ||| הטיאטלה – רצועות פסטה רחבות וביתיות במראה – סופגת היטב את טעמי הירקות ||| עגבניות השרי מוסיפות מתיקות ורעננות, במיוחד כשהן מתבקעות בבישול ומשחררות את המיץ החמצמץ-מתוק שלהן ||| העירית מעניקה למנה ירקרקות עדינה וטעם מעט אגוזי, שמאזן את החמיצות של העגבניות ואת העדינות של הפסטה ||| התוצאה היא צלחת פסטה בעלת מראה אלגנטי ופשוט בו-זמנית: רצועות זהובות של טיאטלה שמתערבבות עם עירית ירוקה ורכה ועם נגיעות אדומות של עגבניות קטנות ||| אפשר להגיש את המנה כארוחת ערב קלילה בפני עצמה או כליווי למנה עיקרית, והיא מתאימה גם לצמחונים וגם למי שאוהב אוכל לא כבד אך עדיין מלא טעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה טיאטלה עם עגבניות שרי ופיקורינו (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. במחבת עם מעט שמן זית ושן שום מטגנים את העגבניות שרי החצויות
  2. בסיר עם מים מבשלים את הפסטה אבל לא עד התרככות (חשוב שתהיה מעט לפני אל-דנטה)
  3. מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת עם העגבניות
  4. ממשיכים לבשל את הפסטה, ומוסיפים מצקת מים רותחים מסיר הבישול של הפסטה
  5. מתבלים במלח ופלפל
  6. מוסיפים למחבת את גבינת הפקורינו המגורדת כדי להפוך את הרוטב לקרמי
  7. מקשטים בעירית קצוצה וגרידת פרמז'ן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *